David Popovici este un fenomen, victoria din finala de 100 metri liber aducându-l printre "titanii" natației. Sportivul de 17 ani a devenit abia al doilea om din istorie care face dubla 100-200 metri la o ediție de Campionat Mondial, iar acum următorul mare obiectiv pentru Popovici va fi reprezentat de Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024. Până atunci, David pregătește câteva surprize, iar Camelia Potec a dezvăluit că președintele Federației Internaționale de Natație, Husain Al Musallam, i-a transmis, la premierea finaliștilor de la sută, că vrea să îl vadă pe Popovici și la 400 metri liber. Evident, nimeni nu a făcut această triplă în toată istoria natației, dar probabil că sportivul nostru e capabil de așa ceva, în viitor.
"Sigur că poate duce presiunea mai departe, este stăpân pe sine, trebuie să fie sănătos, să își poată urma planul de pregătire. E adevărat că nu s-a mai întâmplat de mult asta.
Pentru că am făcut premierea alături de președintele Federației Internaționale, el mi-a spus un lucru pe care i l-am transmis și lui David, că niciodată nu s-a întâmplat ca un sportiv să câștige 3 probe, 100, 200 și 400. Poate ar fi o idee pentru David să fie singurul din istorie.
Natație
Puștiul care a câștigat nouă medalii de aur la Naționalele de natație
IERI LA 09:48
A fost ca o glumă, dar e acolo o chestie care i s-a părut interesantă domnului președinte să o spună și asta înseamnă că îl vede în stare să o facă.
Am vorbit cu David și înainte de probă, am vorbit și înainte de premiere, iar azi a fost mai obosit, se bucura că s-a terminat această competiție, că se poate duce acasă, după aia să se odihnească și să poată pregăti campionatele naționale de juniori.
E foarte onorat că poate înota în fața publicului de la noi. O să-l vedem înotând în probele individuale și de ștafetă", a spus Potec.

David Popovici a anunțat că va participa în mai multe probe, după Campionatele Mondiale

La finalul cursei de 100 metri liber, David Popovici a recunoscut că abia așteaptă scurta vacanță pentru că are nevoie de odihnă pentru "reveneală".
Echipa sa a gândit mereu fantastic dezvoltarea sportivului și oboseala venită a fost anticipată, motiv pentru care David s-a axat la seniori pe doar două probe. În viitor, însă, dublul campion mondial a anunțat că va participa și în alte probe. Cel mai probabil va fi vorba de 400 metri liber, dar sunt șanse ca adolescentul să participe și la stilul fluture, unde de asemenea a avut rezultate foarte bune ca junior.
"O să mărim comboul, nu o să mai particip doar la două probe, 100 și 200 metri. Nu știu dacă schimb stilul, noi lucrăm la fiecare stil. Partenereul meu de antrenament e un fluturist, așa că am cu cine să mă întrec în această probă", a dezvăluit David Popovici pentru TVR.
David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.
Natație
David Popovici, "locomotiva" României la Europene. Camelia Potec a prefațat competiția de la Otopeni
01/07/2022 LA 11:56
Natație
David Popovici, "dezbrăcat" de secrete! Ce a învățat de la Kobe Bryant și ce a făcut înainte de înot
30/06/2022 LA 07:25