David Popovici a fost unul dintre sportivii care ne-au adus atât de multă bucurie în 2021. Înotătorul dinamovist a avut parte anul acesta de mai multe momente de glorie, iar acum este unul dintre cei cinci finalişti care luptă pentru titlul de cel mai bun tânăr sportiv european în 2021.
"Nominalizarea pentru Premiul Piotr Nurowski 2021 mă onorează şi sunt mândru că un român este apreciat de către Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru titlul de "Cel mai bun tânăr atlet european" în sporturile de vară. Votul şi ceremonia de premiere vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, în perioada 25-26 noiembrie 2021. Ţineţi-mi pumnii!", a scris Popovici pe Facebook.
Natație
David Popovici nu are un obiectiv înainte de Mondialele în bazin scurt!"Recordurile vin ca un bonus"
ACUM 20 ORE
David Popovici a reușit în 2021 să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

David Popovici, candidat la titlul de cel mai bun tânăr sportiv european al anului 2021

Ceilalți 4 nominalizați ai Asociației Comitetelor Olimpice Europene sunt: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică), Adriana Vilagos din Serbia (atletism).
Votul și ceremonia de premiere vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, în perioada 25-26 noiembrie 2021, câștigătorul luând acasă o bursă de formare de 15.000 EUR. Locul doi și trei, respectiv 8.000 EUR și, respectiv, 5.000 EUR, în timp ce al patrulea și al cincilea clasat vor primi amândoi 3.000 de euro.
Premiul anual este acordat sportivilor tineri care au realizat performanţe remarcabile şi au avut un comportament excepţional pe terenul de sport şi în afara acestuia. A fost creat în memoria fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară şi, separat, pentru cele de iarnă.
Aceasta este a 10-a ediţie a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferinţele celor care au votat, reprezentanţii Comitetelor Olimpice Naţionale participante la Adunarea Generală a EOC.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Natație
David Popovici, pus în gardă de unul dintre cei mai mari rivali: "Mai am două obiective majore"
IERI LA 11:43
Natație
David Popovici se pregătește de Mondialul în bazin scurt, la Melbourne: "O călătorie în care învăț!"
29/11/2022 LA 13:30