Anita Alvarez a leşinat după finala de la înot artistic solo şi a căzut la fundul bazinului; din fericire, antrenoarea sa a sărit în apă pentru a o salva, iar sportiva e în prezent în afara oricărui pericol.
Fuentes, antrenoarea sa, îmbrăcată într-un şort şi tricou, a coborât la fundul bazinului şi a readus-o la suprafaţă pe Alvarez, ducând-o la marginea bazinului pentru a primi îngrijiri.
Acum, tânăra din State poate să dea uitării episodul, dar a dezvăluit ce a simţit înainte de a pierde contactul cu realitatea.
Natație
David Popovici, două medalii într-o zi: aur la 200 m liber și argint cu ștafeta mixtă de 4 x 100 m
ACUM O ZI
"Am dat totul în piscină. La ultima figură, în care trebuie să-mi iau rămas bun ridicând un braț, cred că m-am gândit: "Împinge brațul ăla! Nu renunța acum! Dă totul până în ultima secundă!" În trecut, am mai simțit că mă pierd. De data aceasta cred că eram foarte conectată psihic la ceea ce aveam de făcut, trăind momentul atât de intens.
Nu am simțit durerea până când nu am terminat. Uneori nu simți durere până nu te oprești. În această rutină m-am simțit grozav, obosită, dar aşa se întâmplă mereu. Când am simțit că îmi pot permite în sfârșit să mă relaxez, totul a devenit negru. Nu-mi mai amintesc nimic”, a spus Anita Alvarez, potrivit AS.

Anita Alvarez: "Am fost şocată să văd imaginile"

Anita Alvarez a mărturisit că nu se aştepta ca evenimentul să devină public, dar, pentru că din fericire nu am asistat la o tragedie, imaginile au fost preluate de presa din întreaga lume. Sportiva din SUA a recunoscut că iniţial s-a speriat când a văzut acele fotografii, dar a încercat să vadă partea plină a paharului.
"Am fost șocată la început. Nu mă așteptam să fie publicat așa ceva. Dar apoi am luat-o ușor. Nu am vrut să fiu pesimistă. Acum cred că fotografiile sunt frumoase cumva. Să mă văd acolo jos, în apă, atât de liniștită, atât de tăcută și să o văd pe Andrea coborând cu brațul întins încercând să ajungă la mine ca un super-erou... Uneori, cel mai liniștit loc de pe pământ este sub apă: când te așezi pe fundul piscinei, în liniște.
Simți că nu cântărești nimic, ești cu tine însuți. Îmi place. Uneori am nevoie de acel moment. Și în fotografii totul pare foarte natural, deși a ridica o persoană de pe fundul unei piscine și a o ridica la suprafață este foarte dificil. Mai ales când te scufunzi la trei metri adâncime în hainele de stradă", a mai spus Anita Alvarez.
Alvarez (25 ani) şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori în timpul selecţiilor de anul trecut pentru JO de la Tokyo. Nu e vorba de o problemă serioasă, spun medicii, ci doar de emoţii care nu sunt gestionate corect. Totuşi, la Budapesta, dacă antrenoarea sa nu intervenea la timp, puteam asista la o dramă, în contextul în care salvamarii nu au intervenit.
Natație
Imaginea bucuriei! Ce au postat David Popovici și colegii lui din ștafetă după aurul de la Europene
IERI LA 19:39
Natație
David Popovici, aur cu ștafeta de 4x100 m liber masculin! Prima medalie a României la Europene
IERI LA 15:34