UPDATE / David Popovici a postat o poză din vacanța de după Jocurile Olimpice, în care pare că își privește încrezător viitorul. Descrierea imaginii este "2024", anul în care se vor desfășura Jocurile Olimpice de la Paris.
Știre inițială
Natație
Robert Glință și David Popovici, desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2021 de către FRNPM
27/04/2022 LA 15:29
David Popovici (16 ani) a avut o ascensiune fabuloasă în ultimele luni, încununată cu două calificări în finalele la 100 de metri și 200 de metri liber, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. De la o mare speranță, reprezentantul României a devenit o certitudine, după ce a reușit să se lupte de la egal la egal cu "rechinii" natației mondiale.
Ce urmează pentru David Popovici? În primul rând o binemeritată vacanță. Sportivul se reface deja după cea mai aglomerată perioadă a carierei. Încearcă, totodată, să-și încarce bateriile, pentru a aborda alte obiective importante.
"Sunt foarte fericit :), vă mulțumesc tuturor. Avem planuri mari", a fost mesajul lui David Popovici după locul 4 ocupat în finala de la 200 de metri liber.

Campionatele Mondiale de la Fukuoka, un prim obiectiv important pentru David Popovici

Înotătorul român este în vacanță până în jurul datei de 20 august, apoi își va relua antrenamentele. În anul în care a uimit lumea sportului, David mai are un Campionat European în bazin scurt. Întrecerile vor avea loc la Kazan, în perioada 2-7 noiembrie. Dar întrecerile din Rusia vor însemna doar un obiectiv intermediar pentru el, în drum spre Campionatele Mondiale de la Fukuoka, programate în perioada 13-29 mai 2022. Bineînțeles, toate pregătirile pe care Popovici le va demara după vacanță vor avea ca obiectiv final prezența la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Acolo, sportivul va avea deja 20 de ani.
https://i.eurosport.com/2021/07/29/3186333.jpg
"A fost o experiență superbă și sunt sigur că o să mai am parte de ea. Vreau să mai văd cercurile olimpice. Eu îmi doresc să fiu nu doar pentru a doua oară pentru Jocurile Olimpice. Urmează Los Angeles, Brisbane. Vreau să merg la cât mai multe.
Sunt "fenomenul", "regele", "extraterestrul", toți acești termeni mă flatează. "Extraterestru" îmi place. Mă flatează acești termeni, dar nu pot zice că mă caracterizează. Mă consider un puști de 16 ani care înoată repede, care știe să vorbescă și încerc să duc o viața cât mai normală, de adolescent. Aș minți dacă aș spune că antrenamentele sunt distractive. Munca din fiecare zi mă seacă câteodată. Dar odată ce ajung să am rezultate și pot să le arăt tuturor celor care au crezut în mine ce sunt în stare să fac, atunci totul merită", a declarat David Popovici, după ce a revenit acasă din Japonia.

David Popovici, cursă uriașă în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, David s-a clasat pe locul 4 în finală la de 200 de metri, fiind la numai două sutimi de secundă distanță de medaliatul cu bronz. De asemenea, Popovici s-a calificat pe locul 7 și în finala de la 100 de metri.
Natație
Un dublu campion olimpic, sancțiune dură după ce și-a arătat public susținerea pentru Vladimir Putin
22/04/2022 LA 09:57
Natație
David Popovici i-a ajutat pe sportivii ucraineni! Dezvăluiri despre situația provocată de război
20/04/2022 LA 08:49