David Popovici a câștigat o finală pe muchie de cuțit azi, la Budapesta, la 100 metri liber. Deși ieri a obținut un timp fabulos în semifinale, în ultimul act cursa a fost mult mai strânsă decât se aștepta oricine. Asta probabil și pentru că David a fost destul de obosit după turul de forță din ultimele zile.
Echipa sa a gândit mereu fantastic dezvoltarea lui Popovici și oboseala venită a fost anticipată, motiv pentru care David s-a axat la seniori pe doar două probe. În viitor, însă, dublul campion mondial a anunțat că va participa și în alte probe. Cel mai probabil va fi vorba de 400 metri liber, dar sunt șanse ca adolescentul să participe și la stilul fluture, unde de asemenea a avut rezultate foarte bune ca junior.
"O să mărim comboul, nu o să mai particip doar la două probe, 100 și 200 metri. Nu știu dacă schimb stilul, noi lucrăm la fiecare stil. Partenereul meu de antrenament e un fluturist, așa că am cu cine să mă întrec în această probă", a dezvăluit David Popovici pentru TVR.
Natație
Puștiul care a câștigat nouă medalii de aur la Naționalele de natație
ACUM 20 ORE

Dublu campion mondial, David Popovici are un psihic de fier

Întrebat dacă presiunea venită din țară nu l-a afectat, în contextul în care în ultimele zile s-a vorbit enorm despre performanțele sale "extraterestre", Popovici a dat încă o dată dovadă de maturitate. David e imun la orice, intrând în "tunel" în timpul marilor competiții.
"Mă bucur că lumea a fost mai interesată și că s-a pus presiune pe mine. Dar aceste lucruri nu mă prea afectează, eu și antrenorul meu știm că doar părerea noastră contează. Trec pe lângă critici ușor", a mai spus Popovici.
Nu în ultimul rând, "Racheta din România" a vorbit și despre partea mentală a unei curse. Pregătirea psihică e deosebit de importantă înainte de a intra în bazin, iar Popovici a dezvăluit cum s-a pregătit înainte de finala la 100 metri liber.
"Vizualizez cursele care urmează, stau în pat, vizualizez tribuna plină, zgomotul, cum împing. Nu mă ia nimic prin surprindere astfel. Mi-am imaginat așa și înainte de finala de azi, deși nu m-am gândit la vreun timp. Am vizualizat o cursă bună și așa a fost", a mai spus dublul campion mondial.
David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.
Natație
David Popovici, "locomotiva" României la Europene. Camelia Potec a prefațat competiția de la Otopeni
01/07/2022 LA 11:56
Natație
David Popovici, "dezbrăcat" de secrete! Ce a învățat de la Kobe Bryant și ce a făcut înainte de înot
30/06/2022 LA 07:25