David Popovici încheie anul la înălțime. Înotătorul de 17 ani a fost desemnat "Newcomer of the Year" de către prestigioasa publicație Swimming World Magazine, cea mai importantă publicație din natație.
Acesta a impresionat o lume întreagă cu performanțele sale, care s-au făcut remarcate încă dinaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. El a făcut furori la Campionatele Europene de tineret de la Roma, acolo unde a cucerit medalia de aur la 50m, 100m și 200m. În finala de la 100m liber, David Popovici a încheiat cursa în 47,30 de secunde, stabilind un nou record mondial la juniori, lucru care a atras toate privirile asupra sa înaintea Jocurilor Olimpice.
"Nu au fost puțini nou-veniți în 2021, de la Matthew Sates din Africa de Sud până la Sun-Woo Hwang care a reprezentat cu stil Coreea de Sud. Dar adolescentul român David Popovici primește premiul Newcomer of the Year în înotul masculin datorită consistenței și a uimitoarelor sale performanțe de top", a scris publicația Swimming World Magazine.
Natație
Robert Glință și David Popovici, desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2021 de către FRNPM
27/04/2022 LA 15:29
David Popovici a ținut să le mulțumească celor de la Swimming World Magazine pe pagina sa de Facebook.

David Popovici, foarte aproape de o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo

După performanțele extraordinare de la Roma, David Popovici a impresionat o lume întreagă, chiar dacă nu a reușit să se întoarcă acasă cu vreo medalie de la Tokyo. În vârstă de 16 ani la vremea respectivă, David Popovici a terminat pe locul 4 în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice, fiind la doar două sutimi de medalia de bronz.

David Popovici, cursă uriașă în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice

Tot în acest an, în luna noiembrie, David Popovici a obținut medalia de aur la Campionatele Europene de Natație în bazin scurt, în cadrul probei de 200 de metri liber, aceasta fiind și prima sa medalie obținută într-o competiție de seniori.
Natație
Un dublu campion olimpic, sancțiune dură după ce și-a arătat public susținerea pentru Vladimir Putin
22/04/2022 LA 09:57
Natație
David Popovici i-a ajutat pe sportivii ucraineni! Dezvăluiri despre situația provocată de război
20/04/2022 LA 08:49