David Popovici a devenit primul campion european al României la înot în bazin scurt, după triumful de la Kazan. El a parcurs cele 8 bazine în 1:42.12, având un finiș devastator pe ultimii metri.
Sportivul în vârstă de 17 ani a revenit în această dimineață acasă și a oferit primele declarații pe Aeroportul Henri Coandă.
Natație
David Popovici nu are un obiectiv înainte de Mondialele în bazin scurt!"Recordurile vin ca un bonus"
01/12/2022 LA 16:31

David Popovici: "Adevăratul meu obiectiv e să fiu cel mai bun din lume"

"A fost o finală foarte frumoasă (n.r. cu referire la 200 de metri). Tot concursul a fost pentru a câștiga mai multă experiență și pentru a vedea ce pot să fac pe un teren unde nu sunt specialist - un bazin semi-olimpic. Mă bucur că am ieșit campion european, dar sunt conștient că mulți dintre adversarii mei nu au fost aici. Adevăratul meu obiectiv e să fiu cel mai bun din lume și, în următorii ani, cu siguranță se va întâmpla asta", a declarat David Popovici.
https://i.eurosport.com/2021/11/06/3249692.png
El a mai concurat în alte două probe, la 400 de metri liber și 100 de metri liber. În prima cursă a fost pe primul loc într-una din serii, dar s-a oprit prea devreme, după 350 de metri, crezând că a ajuns la final. Trebuia să parcurgă 16 bazine, a înotat 14.
"La 400 pur și simplu s-a întâmplat să nu număr bine. Am învățat din asta și sunt sigur că nu se va mai întâmpla prea curând", a concluzionat campionul european de la 200 metri liber.
Per-total, Campionatele Europene de la Kazan în bazin scurt au reprezentat a treia competiție pentru el la seniori, după Europenele din luna mai din Ungaria și Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a avut un parcurs fenomenal, cu două finale la 100 de metri și 200 de metri. În ultima a fost la 2 sutimi distanță de medalie, terminând pe locul 4.

David Popovici s-a bucurat de toate probele

"Am fost foarte uniți și ne-am distrat. Am câștigat multă experiență, m-am bucurat de toate probele. Mă bucur că am putut să scriu puțină istorie pentru înotul românesc", a mai spus David Popovici.
Vorbind despre preformanța de la Kazan, Camelia Potec s-a declarat încântată de succesul lui David Popovici, care a devenit deja o certitudine, iar aceasta a mărturisit faptul că a avut emoții foarte mari pentru sportivul român: "Am trăit cu emoții foarte mari finala. Eu am ajuns de ieri în țară, așa că am urmărit finala pe laptop și cred că e mult mai greu decât să urmărești lucrurile de la fața locului. Dacă eram lângă bazin aș fi simțit încrederea lui David.
David este un sportiv de excepție, un campion în adevăratul sens al cuvântului. A demonstrat întotdeauna că atunci când își stabiletșe un oibectiv, este serios în ceea ce înseamnă pregătirea. E foarte sigur pe el înainte de probe, foarte calculat. Mă bucur că i-au ieșit toate lucrurile în această finală de 200 de metri liber, este pentru prima oară când participă la o asemenea competiție într-un bazin scurt.
A început cu o mică greșeală în proba de 400 de metri liber, dar a învățat mult din proba respectivă. A învățat cum să împingă în perete, cum să se răsucească. Mă bucur enorm că avem o generație care câștigă medalii pentru România.", a spus Camelia Potec, pentru Digi Sport.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Natație
David Popovici, pus în gardă de unul dintre cei mai mari rivali: "Mai am două obiective majore"
01/12/2022 LA 11:43
Natație
David Popovici se pregătește de Mondialul în bazin scurt, la Melbourne: "O călătorie în care învăț!"
29/11/2022 LA 13:30