David Popovici a reprezentat România în această vară la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde s-a luptat cu unii dintre cei mai importanți înotători ai momentului în finalele probelor de 100 și 200 de metri liber.
Sportivul în vârstă de 17 ani a povestit acum la Digi FM o întâmplare inedită pe care a trăit-o la Tokyo, acolo unde s-a întâlnit cu liderul ATP, Novak Djokovic. David Popovici a declarat că prietena lui l-a îndemnat să-și facă o fotografie cu sârbul, după ce acesta i-a mărturisit că l-a văzut, dar că nu a vrut să-l deranjeze. Până la urmă, înotătorul i-a cerut lui Djokovic o fotografie, care i-a vorbit în limba română.
"N-am vrut să-l supăr pe Djokovic când l-am văzut la Tokyo. Când am ajuns în cameră, am sunat-o pe prietena mea și i-am zis că l-am văzut pe Djokovic. Mi-a zis să-i trimit poză, era cu mama ei. Amândouă sunt înnebunite după el. Le-am zis că nu am făcut, pentru că nu voiam să-l deranjez. S-au supărat.
Natație
Robert Glință și David Popovici, desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2021 de către FRNPM
27/04/2022 LA 15:29
A doua zi, când l-am văzut, am zis că mă duc să fac o poză pentru prietena mea și mama ei. Se făcuse un fel de coadă, erau oameni din toate țările care voiau să facă o poză cu el. Djokovic îi întreba pe oameni de unde sunt și el le zicea câte ceva în limba lor. Când i-am zis că sunt din România, mi-a vorbit în română. Mi s-a părut drăguț", a povestit înotătorul la Digi FM.

Mesaj matur după Jocurile Olimpice de la Tokyo

David Popovici nu a impresionat doar în bazin. În general, discursurile sale de la Jocurile Olimpice au fost extrem de echilibrate, nefăcând nici o mare sărbătoare din faptul că a participat la două finale olimpice, dar nici o tragedie din cauza faptului că a ratat o medalie, obiectiv pe care nici nu îl avea de altfel.
La numai 17 ani, David Popovici a dat dovadă de o mare maturitate, iar postarea sa de pe Facebook în urma încheierii aventurii sale la Tokyo reprezintă încă o dovadă pentru acest lucru.
"Sunt impresionat de incredibila susținere pe care am primit-o, de faptul că v-ați rupt din timpul și somnul vostru ca să mă urmăriți și simt că bucuria pe care v-am adus-o este la fel de mare ca bucuria mea că am participat la cea mai mare competiție sportivă din lume. Sunt onorat de prietenia voastră, a românilor răspândiți pe tot globul!
Am lângă mine oameni minunați care mă ajută să devin cea mai bună versiune a mea ca sportiv dar mai ales ca om și le mulțumesc! Adrian Rădulescu, Dragoș Luscan Pregatire Fizica & Kinetoterapie, Valentin Grigoras, Bob Seebohar sunt oamenii care m-au adus aici și alături de care voi continua.
Am câștigat multă experiență, am cunoscut oameni pe care cu admirație îi priveam doar la tv iar câștigul meu personal este că am făcut parte din spiritul olimpic '𝐂𝐢𝐭𝐢𝐮𝐬, 𝐀𝐥𝐭𝐢𝐮𝐬, 𝐅𝐨𝐫𝐭𝐢𝐮𝐬' - Mai repede, mai sus, mai puternic.
Rămân focusat pe obiectivele mele și la fel de conștient că sunt la început de drum. E nevoie de timp, răbdare și pasiune și consider că le am pe toate trei. Vă mulțumesc pentru tot", a fost mesajul lui David Popovici.
Natație
David Popovici i-a ajutat pe sportivii ucraineni! Dezvăluiri despre situația provocată de război
20/04/2022 LA 08:49
Natație
David Popovici a făcut legea la campionatul național în bazin de 50 de metri
27/03/2022 LA 06:55