Povestea senzațională a lui David Popovici continuă și la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, care au început pe 18 iunie.
În această seară, în semifinalele probei de 200 de metri liber, tânărul înotător român a fost absolut fabulos. El a câștigat seria cu 1:44.40, adică un nou record mondial de juniori. Sportivul de la Dinamo a înregistrat și cel mai bun timp din semifinale.

David Popovici, impresionant în semifinale

Campionate europene
David Popovici, așteptat să dea recital la Europenele de la Roma! Predicțiile oferite de specialiști
IERI LA 13:51
https://i.eurosport.com/2022/06/19/3395780.png
David Popovici a avut un timp cu 77 de sutimi mai bun decât următorul clasat, austriacul Felix Auboeck. După cum au arătat seriile și semifinalele, sportivul de la Dinamo este mare favorit la câștigarea medaliei de aur.
Finala probei de 200 de metri liber este programată în sesiunea de luni seara.
David Popovici a făcut o cursă perfectă. Deși nu a fost în primii trei ca timp de reacție, el întors primul la 50,100 și 150 de metri. După prima lungime de bazin a avut chiar un timp mai bun decât recordul mondial. Românul este deja un mare star la Mondialele de natație de la Budapesta.

Obiectivul federației pentru Mondialele din Ungaria a fost atins după prima zi

Ceva mai devreme, Robert Glință s-a calificat în finala la 100 de metri spate cu al optulea timp.
''La acest Campionat Mondial, obiectivul este de a fi în două finale, fiind o competiţie majoră după Jocurile Olimpice, luând în calcul că Robert Glință și David Popovici au ca obiectiv principal Jocurile Olimpice de la Paris şi efortul care îl presupune de a-şi reprezenta ţara la absolut toate competiţiile majore din acest an'', a declarat Camelia Potec, președintele federației de specialitate, înainte de startul întrecerilor. Așadar, obiectivul a fost atins chiar după prima zi în care cei doi înotători români au intrat în bazin.
David Popovici este debutant la Mondialele de înot în bazin olimpic și va mai concura și la 100 de metri liber. Pe 21 iunie au loc serii şi semifinale la 100 m liber, urmate pe 22 iunie de finală.
În istoria Mondialelor de înot, România are un bilanţ de două medalii de aur, una de argint şi şase de bronz. Titlurile mondiale au fost cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001), iar ultima medalie a fost adusă de Camelia Potec în 2009, bronz la 1.500 m liber.
Campionate europene
David Popovici a plecat spre Roma! Ce a spus despre noua probă în care va concura la Europene
09/08/2022 LA 17:39
Natație
Americanii, reverență în fața lui David Popovici: "E noul lider al înotului. Așteptați-vă la asta"
09/08/2022 LA 08:50