David Popovici poate fi numit colecționarul de medalii al României! Sportivul în vârstă de 17 ani a cucerit în această după-amiază o nouă medalie de aur la Campionatele Europene de înot de juniori.
Popovici, care își adjudecase deja la Otopeni aurul la 200 de metri liber și cu ștafeta masculină 4x100 de metri liber, s-a impus acum și în finala probei de 50 de metri liber.
Românul a încheiat cursa în 22 de secunde și 16 sutimi, un timp cu o sutime mai bun decât cel înregistrat în semifinale, unde a oprit cronometrul la 22 de secunde și 17 sutimi. În calificări, Popovici fusese al doilea, cu 22,46 de secunde.
Natație
Americanii, reverență în fața lui David Popovici: "E noul lider al înotului. Așteptați-vă la asta"
09/08/2022 LA 08:50
În finala probei de 50 de metri liber, David Popovici a fost urmat pe podium de Jere Hribar (22,55) și Martin Kartavi (22,57).
Citește și:

David Popovici: "Nu sunt mare fan al probei de 50 de metri liber!"

Înainte de debutul Campionatelor Europene, sportivul de 17 ani spunea că proba de 50 de metri liber îi va ridica cele mai mari provocări, dar acest lucru nu s-a văzut în bazin.
După calificarea în finala probei de 50 de metri liber, David Popovici a spus că abia așteaptă să-și demonstreze ce poate în ultimul act, unde a avut competitori mai puternici.
"E un best time, simt că mai am ceva baterii, mâine voi vedea ce sunt în stare într-o finală de 50 de metri. Nu sunt mare fan al probei de 50 de metri, dar lucrăm să devenim buni și la proba asta. A fost o semifinală, nu cea mai mare provocare din lume, dar mâine o să fie sigur, pentru că am niște adversari puternici și de abia aștept să văd cum o să iasă", a declarat Popovici la zona mixtă, după semifinale.
Cu trei medalii de aur cucerite și un argint, la care se mai poate adăuga un alt titlu european la 100 de metri liber și, eventual, un podium la 4x200 de metri liber, David Popovici poate fi considerat figura de referință a competiției de la Otopeni.
"Mă bucur că sunt considerat un lider sau un reprezentant al acestor Europene și fac tot posibilul să reprezint cum trebuie. Mă bucur că pot fi fi, cum m-au numit alții, lider al unei generații, termen care mă flatează, care îmi place foarte mult și îmi place să cred că o fac și pentru ei, nu numai pentru mine și îi ajut să ajungă unde își doresc, aici unde sunt eu sau sper chiar mai sus", a mai spus dublul campion mondial de seniori, citat de Agerpres.
Cu serii, semifinale și finale care se tot adună, Popovici nu acuză încă o stare de epuizare: "Încă nu am obosit, în finală e vorba de o lungime de bazin, mai am 100 de metri, duminică e finala și știu că biletele sunt sold out de vreo două săptămâni, așa că de abia aștept, o să fie chiar și mai și decât la 200 de metri."
Delegația României a câștigat până acum patru medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni: două de aur prin ștafeta masculină 4x100 de metri liber, alcătuită din David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu, și prin David Popovici în proba de 200 de metri liber și două de argint prin ștafeta mixtă de 4x100 de metri liber David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebecca Aimee Diaconescu și Bianca Costea în proba de 50 de metri liber feminin.
Natație
David Popovici şi Adrian Rădulescu, decoraţi de Iohannis! Mesajul președintelui pentru autorități
20/07/2022 LA 16:20
Natație
Povestea lui Vlad Stancu, surpriza Europenelor de înot pentru juniori! Ce relație are cu Popovici
14/07/2022 LA 06:59