David Popovici a scris istorie în acest an la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta și continuă să atragă toate privirile la Otopeni, unde participă la Europenele de juniori.
Românul și-a adjudecat deja 3 medalii de aur, în probele de 50 și 200 de metri liber și cu ștafeta masculină 4x100 de metri liber, dar și un argint, cu ștafeta mixtă de 4x100 de metri liber, și va mai concura în probele de 100 de metri liber și ștafetă 4x200 de metri liber.
Înaintea probei regină a natației, una dintre preferatele sale, David Popovici domină statisticile în ceea ce privește rezultatele din acest an la 100 de metri liber.
Campionate europene
David Popovici a fost special dintotdeauna! Cum l-a impresionat la doar 10 ani pe antrenorul său
ACUM 12 ORE
Potrivit celor de la SwimSwam, românul de doar 17 ani a stabilit 5 dintre cei mai rapizi 10 timpi în cursele de 100 de metri liber în 2022. El conduce topul, cu 47,13 secunde, timp înregistrat în semifinalele de la Mondiale, iar timpii în care a înotat la Europene în cele două ștafete cu care deja a concurat ocupă locurile 2 și 3 în clasamentul celor mai buni timpi din acest an.
David Popovici se mai află în top 10 și cu alte două performanțe stabilite la Budapesta, iar evoluțiile din ultimele zile ale sportivului îi fac pe specialiști să se întrebe dacă românul poate doborî și alte recorduri și poate înota și mai repede.
https://i.eurosport.com/2022/07/08/3406887.jpg
Citește și:

David Popovici visează să fie cel mai rapid din istorie

După ce a scris istorie la Campionatele Mondiale de la Budapesta, sportivul în vârstă de doar 17 ani a dezvăluit care este cel mai mare vis al său în ceea ce privește natația.
"Ăsta e cel mai mare vis profesional al meu, cumva acum la Budapesta am reușit să bifez ceva de pe lista mea de visuri, am vrut să devin cel mai bun din lume, un titlu irefutabil, dar cred că cel mai mare vis al meu, din punct de vedere profesional, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate într-o probă, ar fi super, dacă s-ar putea în mai multe probe, ar fi... și mai super, ca să spun așa.
Lucrăm la asta în fiecare zi, încercăm să ne perfecționăm. Un alt vis de-al meu este să inspir cât mai multă lume și să fac lumea să simtă aceleași emoții, să trăiască deodată cu mine ceea ce fac, lucrul la care sunt bun, și anume înotul.
Cât de mult ar dura să ajung să fiu cel mai rapid din istorie n-aș putea să spun pentru că e un sport atât de imprevizibil. Tocmai pentru că e imprevizibil, m-am înconjurat cu oameni superbi și extrem de profesioniști pentru a mă ajuta să ajung acolo cât mai repede și să ne și bucurăm de proces în timpul ăsta", a declarat David Popovici.
Întrebat ce ar alege între o decorație și construirea unui nou bazin, înotătorul de 17 ani a răspuns imediat, evidențiind unul dintre obiectivele sale pe care își dorește să le îndeplinească prin performanțele sale:
"Le-aș alege pe amândouă, sunt convins că avem resursele să facem asta. De decorație sunt convins că nu se pune absolut deloc problema, însă construirea unor noi bazine și punerea în folosință a celor deja construite și părăsite sau în paragină este unul dintre scopurile mele clare."
La Europene, David Popovici va concura sâmbătă dimineață în calificările probei de 100 de metri liber și ale ștafetei de 4x200 de metri liber. După-amiază sunt programate semifinalele probei regină a natației și finala de la ștafetă, iar duminică ar urma să participe în finala la 100 de metri liber.
Campionate europene
"Veni, Vidi, Popovici!" L'Équipe, plecăciune în fața uriașului David Popovici, după recordul mondial
ACUM 16 ORE
Natație
Simona Halep, uimită de "fenomenul" David Popovici! Gestul româncei după recordul mondial stabilit
ACUM 18 ORE