David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 m liber cu cel mai bun timp de semifinale, 1:43.08. În lupta pentru medalii, românul a mers cu aproape o secundă mai bine! Sportivul legitimat de curând de Dinamo a câștigat proba în 1:42.12. Timpul reprezintă și cel mai bun rezultat personal în bazin scurt!
https://i.eurosport.com/2021/11/06/3249692.png
David Popovici a avut un finiș devastator, reușind să-l devanseze pe olandezul Luc Kroon pe ultima lungime de 25 de metri a bazinului. Prin acest rezultat, sportivul și-a trecut în cont prima medalie într-o întrecere majoră de seniori.
Natație
David Popovici nu are un obiectiv înainte de Mondialele în bazin scurt!"Recordurile vin ca un bonus"
ACUM 20 ORE

David Popovici a câștigat aurul într-o zi cu 3 curse

Campionatele Europene de la Kazan reprezintă prima mare competiție pentru David Popovici, după Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a fost la un pas de medalie în proba de 200 metri liber. David a terminat pe 4, o finală în care doar 2 sutimi de secundă au făcut diferența între medalia de bronz, obținută de Fernando Scheffer, și înotătorul român.
Finala la 200 de metri liber a fost a doua cursă a zilei pentru David Popovici. În sesiunea de dimineață de la Kazan, sportivul în vârstă de 17 ani a concurat în seriile probei de 100 de metri liber și s-a calificat în semifinalele întrecerii, la fel ca și Robert Glință. Interesant este faptul că Robert a scos un timp mai bun. David a mers însă cu rezerve, preferând să-și păstreze energia pentru sesiunea de după-amiază. După finala la 200 de metri, pentru Popovici mai urmează și semifimala la 100 metri liber (ora 19:00).
Prin performanța din această după-amiază, David Popovici și-a luat astfel și o revanșă personală după episodul nefericit în seriile probei de 400 de metri. El era primul în seria sa, dar s-a oprit inexplicabil când mai avea de înotat 2 lungimi de bazin, adică 50 de metri, crezând că acela a fost finalul cursei.

România a ajuns la 3 medalii la Europenele de la Kazan

Tot la Kazan, Robert Glință a adus două medalii pentru delegația României, argint în proba de 100 m spate și bronz în proba de 50 m spate.
Glinţă a ajuns la patru medalii la Europenele în bazin scurt, după cele de bronz obţinute la 100 m spate în 2017 la Copenhaga şi 2019 la Glasgow. Anul acesta, sportivul de la Dinamo a câştigat aurul la Europene (bazin olimpic), tot în proba de 100 m spate.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Natație
David Popovici, pus în gardă de unul dintre cei mai mari rivali: "Mai am două obiective majore"
IERI LA 11:43
Natație
David Popovici se pregătește de Mondialul în bazin scurt, la Melbourne: "O călătorie în care învăț!"
29/11/2022 LA 13:30