Dublul campion mondial la înot David Popovici își donează casca şi ochelarii cu care a câştigat cele două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta din acest an, obiectele urmând a fi valorificate în cadrul unei acţiuni caritabile dedicate Florentinei Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori. Popovici a anunțat că se implică în această cauză caritabilă la începutul lunii.
"Dacă pot ajuta, nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranţă şi puţin bine, îl donez cu toată inima. Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută un fost sportiv de performanţă aflat într-o situaţie de viaţă dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susţineţi şi spuneţi că îmi sunteţi aproape, ca în aceste 2 zile să faceţi o donaţie de minim 25 de lei pentru căsuţa Florentinei", a fost mesajul transmis de David Popovici pe contul său de Instagram.
CITEȘTE ȘI:
Natație
Michael Phelps a vorbit la superlativ despre David Popovici. "E singurul care ar putea face asta"
ACUM 17 ORE

David Popovici, sumă uriașă strânsă pentru cazul Florentinei Filipovici

David a făcut şi o captură cu suma strânsă cu 3 zile înainte de finalul licitaţiei. 1419 oameni au donat, în total, 117.865 de lei. Se doreşte a se ajunge la 197.000 de lei. În prezent, la ora redactării acestui articol, nu mai puțin de 2192 de donații au fost făcute, strângându-se suma de 166,808 de lei. Astefel, mesajul distribuit de Popovici pe rețelele de socializare a avut efectul scontat. Casca și ochelarii purtați de David Popovici la Budapesta vor fi oferite prin tragere la sorți, iar pentru implicarea în campanie și pentru șansa la câștig trebuie făcută o donație de minim 25 de lei.
"Donează 25 lei sau mai mult între 1 - 26 august 2022 și vei fi înscris automat la tragerea la sorți ce va avea loc până cel târziu la data de 2 septembrie 2022. Vom anunța numele câștigătorului aici și pe website-ul nostru, unde poți consulta și regulamentul campaniei. Donația ta, în orice valoare, va fi dublată de compania Genpact. Așadar, dacă donezi 25 lei, vei contribui, de fapt, cu 50 lei pentru casa Florentinei, și tot așa", se arată pe site-ul campaniei. Gheorghe Hagi a început de asemenea să ofere obiecte personale și tricouri semnate la licitație cu scorul de a se implica în diferite cauze caritabile. Un tricou semnat de legendarul Hagi pornește de la prețul de 400 de euro.
Natație
David Popovici, la un loc cu Pele, Nadia Comăneci sau Max Verstappen! Ce au în comun
15/09/2022 LA 10:45
Natație
David Popovici, un mare campion într-o țară mică! Ce cadou îi face România la majorat
15/09/2022 LA 04:26