David Popovici s-a implicat în ajutorarea sportivilor din Ucraina, care s-au văzut nevoiți să plece din țara natală în urma invaziei armatei ruse.
Înotătorul în vârstă de 17 ani, care a impresionat pe toată lumea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a vorbit despre ajutorul pe care a reușit, alături de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, să îl ofere.
"Am reușit să le oferim unor sportivi din Ucraina abonamente la sală, suplimente și tot ce ține de activitatea sportivă pe care noi o cunoaștem la noi în țară și de care ei au fost rupți brusc.
Natație
Robert Glință și David Popovici, desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2021 de către FRNPM
27/04/2022 LA 15:29
Aș vrea să mulțumesc celor de la Federația Română de Natație și celor de la Pentatlon Modern, pentru că au ajutat la gestionarea organizării a tot ce se află în spatele mișcării acesteia", a declarat David Popovici, pentru Sports Net.
Sportivul, care în urmă cu circa o lună a postat un anunț pe rețelele sociale cu privire ajutorul pe care e dispus să îl ofere sportivilor ucrainieni, a dezvăluit și ce i-au spus prietenii săi din țara vecină despre situația de la ei.
"Am vorbit cu ei și îmi spuneau că e rău, că e ca un iad acolo și că vor să plece cât mai repede! Fiecare pleacă unde apucă și unde crede că îi este mai bine", a adăugat Popovici.
Citește și:

"Vrea să se folosească de numele lui pentru a ajuta"

Antrenorul tânărului înotător a comentat gestul sportivului. Adrian Rădulescu a declarat că nu este surprins pentru că știe că David Popovici are un obicei din a le acorda o mână de ajutor celor care sunt în nevoie.
"E în obiceiul lui să ajute și cred că dacă noi am fi fost în situația lor, ne-am fi dorit aceeași reacție din partea sportivilor din Ucraina. David dispune de popularitate și ar fi beneficiat de ajutorul unei alte țări în ceea ce privește pregătirea.
Acesta este și motivul pentru care vrea să se folosească de numele lui pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie", a spus Adrian Rădulescu, conform sursei citate.
Natație
David Popovici a făcut legea la campionatul național în bazin de 50 de metri
27/03/2022 LA 06:55
Natație
David Popovici a ales România! De ce a refuzat puștiul minune al înotului românesc să meargă în SUA
13/10/2021 LA 13:36