Articol scris de Dani Morar
Proaspătul campion european la 100 și 200 de metri liber este față în față cu istoria. David Popovici vrea să cucerească și a treia medalie de aur și va concura miercuri în proba de 400 de metri liber. Campionul nostru a preferat această cursă, în dauna celei de 50 metri, tocmai pentru a demonstra că face față și pe distanțe mai lungi și pentru a diversifica programul de concurs.
Campionul nostru a reușit să doboare recordul mondial în proba de 100 metri (46,86 secunde) și a reușit al treilea timp din istorie în cea de 200 (1:42,97 secunde). Camelia Potec este convinsă că cel supranumit Usain Bolt al natației poate să intre definitiv în istorie și să cucerească aurul și în ultima probă la care va concura la Roma. Cu toate acestea, va fi mult mai greu pentru Popovici, care preferă probele mai scurte.
Natație
"David Popovici trebuie să se ferească de dobitoci!" Sfaturile primite de campionul român
30/09/2022 LA 14:48
"Este foarte dificil să se califice în finală, pentru că este într-o serie foarte slabă. Nu are timp de înscriere şi atunci nu ştie încă cum să abordeze. Nu ştim care va fi consumul. El îşi doreşte să ajungă în finală, iar în finală ştim cu toţii că va lupta pentru a câştiga medalie.
Important e să se califice. El îşi doreşte să înoate această cursă pentru a doua parte a probei de 200 metri liber şi e la început de drum în ceea ce priveşte abordarea unei asemenea curse, care înseamnă cu totul şi cu totul altceva decât cursele de 100 şi 200 metri liber", a spus Camelia Potec, pentru Antena Sport.
Citește și:

David Popovici este noua stea a sportului românesc

Camelia Potec a fost și ea impresionată de campionul român și de felul în care acesta a fost tratat în presa din toată lumea. Toți s-au înghesuit să obțină o reacție din partea tânărului de 17 ani, iar acum rămâne de văzut câte recorduri va mai reuși să doboare de-a lungul carierei.
"Toată lumea este impresionată, am văzut titlurile din presa internaţională, au fost foarte mulţi reporteri, foarte mulţi oameni de specialitate din ţări de pe alte continente. Asta pentru a vedea recordul mondial şi pentru a-l vedea pe David cum înoată, după ce au văzut rezultatele de la Budapesta şi de la Otopeni", a spus Camelia Potec, în exclusivitate pentru Antena Sport.
Camelia Potec este campioană olimpică în 2004, la Atena. Atunci, românca a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber. A mai fost campioană europeană în patru rânduri, în probele de 200, 400 și 4x200 metri ștafetă.
Natație
Michael Phelps a vorbit la superlativ despre David Popovici. "E singurul care ar putea face asta"
25/09/2022 LA 16:02
Natație
David Popovici, la un loc cu Pele, Nadia Comăneci sau Max Verstappen! Ce au în comun
15/09/2022 LA 10:45