Campionatul European de înot pentru juniori de la Otopeni reprezintă evenimentul sportiv nr. 1 în România, în următoarele zile. Cu siguranță, prezența lui David Popovici la întreceri asigură un plus de interes. Tânărul sportiv de la Dinamo este proaspăt dublu campion mondial la seniori, la 100 m și 200 m liber. El va lua startul la cinci probe la competiția de săptămâna viitoare.
Camelia Potec, campioană olimpică și președinte Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern așteaptă tribune pline cu această ocazie.
Campionate europene
David Popovici a plecat spre Roma! Ce a spus despre noua probă în care va concura la Europene
ACUM 5 ORE
''Îmi doresc mult ca tribunele să fie pline, cred că şi pentru noi ar fi un strop mai mare de energie, pentru că vom realiza şi noi că tot ceea ce am făcut, în afară de sportivii noştri, am făcut şi pentru publicul din România, care cu siguranţă va vedea un spectacol extraordinar. Este important pentru sportivi să aibă toate condiţiile, este important pentru sportivii din celelalte ţări să se simtă bine, aici în România, este important pentru Federaţia europeană de nataţie să vadă ce anume avem aici şi ce putem organiza, dar este la fel de important şi pentru publicul din România, care vine şi îşi cumpără bilet la un spectacol de înot, să îşi dorească să mai vină şi a doua oară. Noi pentru asta suntem aici, să reuşim să facem acest lucru'', a declarat Camelia Potec într-un interviu publicat pe site-ul FRNPM.
Fosta campioană olimpică a adăugat că pe ultima sută de metri mai sunt încă lucruri de pus la punct, dar la ora startului totul va fi pregătit: ''Simt mari emoţii, mai sunt multe lucruri de pregătit, dar sunt sigură că atunci când se va auzi primul fluier de start al Campionatelor Europene de juniori totul va fi bine, sunt sigură că totul va fi pregătit, toată lumea va fi entuziasmată şi, cel mai important lucru, tribunele vor fi pline şi toată lumea va încuraja echipa naţională a României de înot, în frunte bineînţeles cu legenda, extraordinarul fenomen David Popovici, aşa cum toţi cei din presă l-au numit''.

David Popovici, "locomotiva" delegației României. Camelia Potec ar vrea cât mai mulți sportivi pe podium

Camelia Potec a promis o mare surpriză în ceea ce priveşte designul medaliilor ce vor fi decernate la competiţia continentală: ''Cred că sportivii sunt foarte motivaţi, acum bineînţeles toată lumea îşi doreşte în primul şi în primul rând o medalie la Campionatele Europene de aici de la Otopeni, mai ales că surpriza va fi una foarte mare, nimeni nu a văzut cum arată medaliile şi le vor vedea poate cu o zi înainte de începerea acestor campionate. Toată lumea se aşteaptă ca ele să arate foarte bine, sunt siguri că ele arată foarte bine, deja îşi doresc titlul sau să urce pe podium şi cu atât mai mult eu doresc ca surpriza să fie una şi mai plăcută atunci când le vor vedea''.
În ce priveşte şansele de medalii, majoritatea sunt legate de David Popovici, de ştafetele în care va concura, şi de Vlad Stancu, un alt înotător de mare talent.
''Eu îmi doresc ca fie care sportiv să reuşească să urce pe podium, în primul rând pentru că poate fi o ocazie unică pentru ei, nu ştiu de câte ori vor avea ocazia să înoate acasă, în faţa colegilor, în faţa tuturor celor care vor veni pentru ei, în faţa românilor sau în faţa celor care îi urmăresc la televizor. Bineînţeles, suntem realişti, ştim că timpii unor sportivi sunt departe de podiumul european, dar cu siguranţă şi ei vor avea experienţa şi vor câştiga experienţa necesară pentru a munci mai mult şi de a se bate bate pentru câştigarea de medalii la alte competiţii. Acum şanse sunt, în afară de fenomenul David Popovici, dublul campion mondial, care va înota în două probe individuale şi în probele de ştafetă alături de colegii lui, ne aşteptăm la ştafetele echipei României de băieţi, dar şi la ştafeta mixtă să câştige medalii. Îl mai avem şi pe sportivul Vlad Stancu, care are şanse reale de câştigare a unei medalii sau a unor medalii, asta aşa fără presiune'', a spus Potec.
Campionatele Europene de înot pentru juniori vor avea loc la bazinul olimpic din Otopeni, în perioada 5-10 iulie. Bazinul va găzdui şi Campionatele Europene de sărituri în apă pentru juniori, între 18 şi 24 iulie.
Sursa: Agerpres
Natație
Americanii, reverență în fața lui David Popovici: "E noul lider al înotului. Așteptați-vă la asta"
ACUM 14 ORE
Natație
Programul lui David Popovici la Europenele de înot, care încep în această săptămână
ACUM 16 ORE