David Popovici s-a calificat astăzi, fără probleme, cu cel mai bun timp, în finala probei de 100 de metri liber de la Campionatele Europene de înot pentru juniori.
Românul a înotat în semifinale în 48 de secunde și 31 de sutimi, îmbunătățindu-și timpul din serii (49,61), deși nu a forțat, păstrându-și energia pentru finala programată duminică, de la ora 17:39.
După ce a obținut calificarea în ultimul act al probei regină din natație, David Popovici a vorbit despre Simona Halep, cea care l-a lăudat și i-a dat un sfat la revenirea în România, după turneul de la Wimbledon.
Natație
Americanii, reverență în fața lui David Popovici: "E noul lider al înotului. Așteptați-vă la asta"
ACUM 17 ORE
Sportivul de 17 ani a spus că este nerăbdător să o întâlnească pe Halep, de la care crede că are multe de învățat:
"Cred că am multe de învățat de la Simona, abia aștept să mă întâlnesc odată cu ea. Nu am văzut mesajul ei tocmai pentru că, aparent, i-am ascultat sfatul, nu prea citesc absolut nimic ce apare pe internet despre mine, însă mă bucur că a spus asta.
Și eu sunt un fan de-ai ei și mi-ar plăcea să ne apucăm să ne urmărim împreună sporturile și să ne apreciem arta", a declarat David Popovici.
Citește și:

Sfatul Simonei Halep pentru David Popovici

Simona Halep a revenit vineri seară în România, după ce a fost eliminată de la Wimbledon în semifinale. Printre subiectele discutate de sportivă cu jurnaliștii prezenți la aeroport s-a numărat și "fenomenul David Popovici", puștiul de 17 ani care a bifat borne incredibile în natația mondială.
Dublu medaliat cu aur la CM de la Budapesta (100 și 200 metri liber), tânărul din București luptă în aceste zile la Otopeni la Europenele de Juniori. A câștigat deja 3 medalii de aur și mâine, cel mai probabil, o va bifa pe cea de-a patra, în proba de 100 de metri, acolo unde deține cele mai bune 3 performanțe ale sezonului (și 5 din primele 10).
Impresionată de performanțele lui, dar și de maturitatea de care dă dovadă, Simona Halep l-a urmărit permanent pe tânărul înotător. Fostul lider WTA a dezvăluit că, din punctul ei de vedere, "torpila din Carpați" va continua pe aceeași linie. Jucătoarea de tenis i-a transmis un sfat extrem de prețios:
"David e un sportiv excepțional deja și cu siguranță va fi și mai mare. Îl felicit din tot sufletul, știu câtă muncă este în spatele performanțelor lui. Și mă bucur tare mult că are încredere în el, se vede asta în atitudinea lui și sunt sigură că o să facă alte lucruri mărețe.
Mă bucur pentru el, este un moment deosebit. Îi doresc să rămână calm, să ia toată dragostea oamenilor și să nu asculte absolut nimic în afară de ceea ce simte el", a declarat Simona Halep.
Natație
David Popovici şi Adrian Rădulescu, decoraţi de Iohannis! Mesajul președintelui pentru autorități
20/07/2022 LA 16:20
Natație
Povestea lui Vlad Stancu, surpriza Europenelor de înot pentru juniori! Ce relație are cu Popovici
14/07/2022 LA 06:59