"Am avut o vacanţă de trei săptămâni după Tokyo, mi-am revenit, m-am relaxat şi acum uşor, uşor am mare încredere în planul nostru că pot reveni la cea mai bună formă. Primul obiectiv cu adevărat important cred că va fi mondialele de seniori din mai anul viitor, din Japonia. Vor fi multe competiţii anul viitor. Am spus că m-am bătut cu nişte titani ai sportului, cu nişte rechini la Jocurile Olimpice. Cred că pe măsură ce o să cresc, şi este valabil şi pentru campionatele mondiale, mă voi bate ca de la rechin la rechin", a declarat Popovici.
Sportivul s-a declarat încântat de transferul său la CS Dinamo de la CSA Steaua: "Din punctul meu de vedere este foarte simplă treaba, mă bucur că pot fi aici la Dinamo, cel mai titrat club din România. Mi s-a spus că în această sală sunt tablouri cu medaliaţi olimpici şi sper ca într-o bună zi să fiu şi eu aici. De fapt sunt convins de asta. Am decis împreună cu părinţii mei că este cea mai bună soluţie pentru mine în acest moment. Am venit aici pentru că vreau să evoluez ca sportiv. Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glinţă, poate că în viitor vom putea face şi o ştafetă dacă vor mai apărea şi alţii înotători".
În ceea ce priveşte ofertele primite de la universităţile americane după parcursul său la Jocurile Olimpice, sportivul în vârstă de 17 ani a afirmat că uşile acestora rămân deschise până în momentul în care va alege o facultate la care să-şi continue studiile.
Natație
David Popovici a ales România! De ce a refuzat puștiul minune al înotului românesc să meargă în SUA
13/10/2021 LA 13:36
"Din punctul de vedere al universităţilor americane, cred că uşile nu se închid niciodată, poate doar după ce îmi aleg o universitate la care să învăţ, alta decât cele la care am fost invitat. Numai că momentan m-am făcut destul de clar, că prefer să rămân aici alături de echipa mea, pentru că am foarte mare încredere că pot creşte ca sportiv. Împreună cu antrenorii mei vrem să excelăm cât de mult se poate", a mai spus David Popovici.
CITEȘTE ȘI:
PRIMELE IMAGINI CU DAVID POPOVICI ÎN ECHIPAMENTUL LUI DINAMO! CUM A MOTIVAT SPORTIVUL DECIZIA DE A DEVENI "CÂINE ROȘU"

Cum i l-a suflat Dinamo marii rivale pe David Popovici

Antrenorul lui Popovici, Adrian Rădulescu, a afirmat că au existat mai multe discuţii cu reprezentanţii CSA Steaua înainte de a decide mutarea la Dinamo: "Ne bucurăm că putem să continuăm proiectul nostru la Clubul Sportiv Dinamo şi sperăm ca în următorii ani David să fie în această sală şi să aducă bucurie oamenilor. Au fost mai multe discuţii cu cei de la CSA Steaua, dar în final aceasta a fost decizia noastră".
Preşedintele clubului Dinamo, Ionuţ Popa, a declarat că gruparea pe care o conduce nu a avut o concurenţă pentru a obţine semnătura lui Popovici, pentru că la momentul negocierilor acesta se afla în afara unui contract.
"Steaua şi Dinamo sunt cluburi partenere, noi trebuie să avem o strategie comună pentru a reuşi să avem o dezvoltare uniformă şi pentru a veni în completarea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, să existe o eficienţă. Până în acest moment nu am reuşit să avem un dialog coerent, să ne aliniem, să ne aşezăm la aceeaşi masă şi să gândim o strategie. Am mai spus-o, noi nu am concurat cu nimeni pentru David Popovici, noi ne-am dorit să îl luăm pe David Popovici şi ne-am văzut pur şi simplu de drumul nostru, nu am vrut să fim competitori. Nu am avut concurenţă pentru că David nu mai era sub contract la acea perioadă. Negocierile noastre au avut loc în luna septembrie când David Popovici era liber de contract. Dacă făceam o ofertă în perioada contractuală putea fi considerat un element negativ, dar noi toate discuţiile le-am avut în septembrie, când David nu mai era sub contract", a declarat Popa.
Oficialul CS Dinamo a precizat că în luna august a fost contactat de comandantul CSA Steaua, Răzvan Bichir, care i-a cerut să nu-l legitimeze pe tânărul înotător: "Pot face şi o dezvăluire, am fost contactat de comandantul clubului Steaua în luna august, în care mi-a recomandat să nu îl luăm pe David la Dinamo. I-am transmis că Dinamo nu o să facă niciodată o contraofertă atâta timp cât David este sub contract. Şi chiar atunci când nu mai era sub contract, dacă tutorele ar fi afirmat că nu îşi doreşte să discute nu am fi ajuns la niciun numitor comun. Am citit diverse articole că Dinamo l-a furat pe David, nu este un bun care poate să fie furat. Consider că noi doar ne-am făcut treaba. Cred că era inadmisibil să nu ne dorim să avem în curte un sportiv precum David".
Popa a precizat că David Popovici a semnat un contract cu CS Dinamo până la Jocurile Olimpice de la Paris.
Înotătorul David Popovici (17 ani) este deţinător al recordurilor mondiale în probele de 100 de m şi 200 de m liber la juniori şi a fost cel mai tânăr sportiv român care a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La competiţia supremă, Popovici a reuşit să obţină, surprinzător, locul 4, la proba de 200 m liber.
Sursa: Agerpres
Natație
Primele imagini cu David Popovici în echipamentul lui Dinamo!
05/10/2021 LA 13:58
Natație
Tatăl lui David Popovici a dezvăluit motivul din spatele transferului fiului său la Dinamo
05/10/2021 LA 13:14