David Popovici a cucerit în această după-amiază o nouă medalie de aur la Campionatele Europene de înot de juniori. Sportivul de 17 ani, care își adjudecase deja la Otopeni aurul la 200 de metri liber și cu ștafeta masculină 4x100 de metri liber, s-a impus acum și în finala probei de 50 de metri liber.
Românul a încheiat cursa în 22 de secunde și 16 sutimi, un timp cu aproape 40 de sutimi mai bun decât al sportivului de pe locul 2, Jere Hribar (22,55). Podiumul a fost completat de Martin Kartavi (22,57).
După finala de la 50 de metri liber, David Popovici a vorbit despre ce simte atunci când câștigă câte o medalie de aur și a dezvăluit că își va acorda un premiu pentru performanțele din aceste săptămâni, după competiția de la Otopeni.
Natație
Americanii, reverență în fața lui David Popovici: "E noul lider al înotului. Așteptați-vă la asta"
09/08/2022 LA 08:50
În plus, sportivul le-a garantat fanilor că vor avea parte de momente speciale duminică, atunci când este programată finala probei de 100 de metri liber.
"Chiar dacă m-am obișnuit, e ceva special de fiecare dată. Ce mănânc? Multe și sănătos.
Mă voi premia, poate, după tot concursul. Nu știu cu ce, va trebui să-mi dau seama atunci. Mai am doar o probă, posibil și ștafeta, nu știu încă sigur, dar e un tur de forță.
Am concurat în fiecare zi și trebuie să mă obișnuiesc pentru că voi face asta și la nivel mult mai înalt. Trebuie să câștig experiență și să pot fi la nivel cu ceilalți sportivi care pot face calificări, ștafetă, alte probe, una după alta.
Nu promit nimic, pentru că vreau ca lumea să stea cu sufletul la gură, însă o să termin cele două lungimi de bazin cât de repede o să pot. Proba mea preferată e 200 de metri liber, dar cu asemenea tribună, cred că lumea trăiește mai mult cu mine, pentru că nu își dă seama cine câștigă.
Oricine s-ar încărca de emoții, cred că și voi, și arbitrii. Sper că toată lumea are pielea de găină, ca și mine. E un sentiment de neegalat, de nedescris", a declarat David Popovici.
Citește și:

David Popovici domină statisticile la 100 m liber

Înaintea probei regină a natației de la Campionatele Europene pentru juniori, David Popovici domină statisticile în ceea ce privește rezultatele din acest an la 100 de metri liber.
Potrivit celor de la SwimSwam, românul de doar 17 ani a stabilit 5 dintre cei mai rapizi 10 timpi în cursele de 100 de metri liber în 2022. El conduce topul, cu 47,13 secunde, timp înregistrat în semifinalele de la Mondiale.
În plus, timpii în care a înotat la Europene în cele două ștafete cu care deja a concurat ocupă locurile 2 și 3 în clasamentul celor mai buni timpi din acest an.
David Popovici se mai află în top 10 și cu alte două performanțe stabilite la Budapesta, iar evoluțiile din ultimele zile ale sportivului îi fac pe specialiști să se întrebe dacă românul poate doborî și alte recorduri și poate înota și mai repede.
https://i.eurosport.com/2022/07/08/3406887.jpg
La Europene, David Popovici va concura sâmbătă dimineață în calificările probei de 100 de metri liber și, posibil, ale ștafetei de 4x200 de metri liber. După-amiază sunt programate semifinalele probei regină a natației și finala de la ștafetă, iar duminică ar urma să participe în finala la 100 de metri liber.
Natație
David Popovici şi Adrian Rădulescu, decoraţi de Iohannis! Mesajul președintelui pentru autorități
20/07/2022 LA 16:20
Natație
Povestea lui Vlad Stancu, surpriza Europenelor de înot pentru juniori! Ce relație are cu Popovici
14/07/2022 LA 06:59