David Popovici a fost răsplătit pentru perfromanțele sale fabuloase din acest an cu Premiul Piotr Nurowski (fost președinte al Comitetului Olimpic din Polonia, decedat în 2010 într-un accident aviatic), acordat în fiecare an celui mai bun tânăr sportiv din Europa.
Românul de numai 16 ani a primit cele mai multe voturi din partea celor 50 de Comitete Naționale Olimpice, devansând alți tineri sportivi care s-au remarcat în 2021 precum Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism).
Imediat după câștigarea prestigioasei distincții, David Popovici a oferit un interviu Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în care a recunoscut că și-a dorit foarte mult să câștige această luptă.
Natație
David Popovici, desemnat înotătărul anului de cea mai prestigioasă publicație de natație din lume
18/11/2022 LA 14:39
"Mă bucur că am câştigat, mă simt bine. Pe măsură ce ne apropiam de anunţarea câştigătorului mă aşteptam cât de cât, pentru că lumea mi-a spus că am ţinut un discurs bun, mă rog, un minidiscurs Nu am avut emoţii înainte sau în timpul discursului, dar pe măsură ce ne-am apropiat de momentul desemnării câştigătorului spiritul competitiv din mine dicta şi urla: Câştigă, trebuie să câştigi!. Aşa că, mă bucur că s-a întâmplat", a spus Popovici.
Pe lângă prestiugiul de a fi ales cel mai hun tânăr sportiv din Europa, David se va alege și cu o bursă de formare în valoare de 15.000 de €. David Piopovici este primul român care primește Premiul Piotr Nurowski, care se acordă din 2010. Gimnasta Larisa Iordache a fost aproape de această performanță în 2012, dar a ieșit pe locul secund în urma voturilor.

David Popovici a avut un 2021 de vis

David Popovici a fost unul dintre sportivii care ne-au adus atât de multă bucurie în 2021. Înotătorul dinamovist a avut parte anul acesta de mai multe momente de glorie, progresând enorm de la o competiție la alta și devenind o adevărată stea a sportului românesc, dar și a celui internațional.
Totul a început la Campionatele Europene de juniori din primăvară, unde David a obținut 3 medalii de aur și a reușit să doboare recordurile mondiale de juniori la 100 și 200 m liber. Ulterior a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a fost la câteva sutimi de secundă de o medalie, terminând al 4-lea în proba de 100 m liber.
În urmă cu câteva săptămâni, David Popovici a participat cu brio la Campionatele Europene în bazin scurt de la Kana, unde a câștigat medalia de aur în proba de de 200 m liber.
Așadar, distincția primită din partea mai marilor sportului european este pe deplin meritată pentru sportivul nostru și cu siguranță reprezintă un stimulent pentru a continua să-și îmbunătățească performanțele pe viitor.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Natație
David Popovici, sportivul român al anului 2022 în ancheta GSP. Distincție pe deplin meritată
15/11/2022 LA 21:55
Natație
David Popovici a încheiat cu stil naționalele de juniori în bazin scurt, luând aurul la 400 m liber
13/11/2022 LA 18:59