David Popovici este un fenomen, un campion care se naște o dată într-o generație. Fără discuție că românul are calități native senzaționale, dar acestea s-au îmbinat perfect cu o mentalitate de fier și cu o voință incredibilă.
Marele atu al lui David a fost, însă, echipa sa și faptul că nu a făcut nimic în cariera sa "după ureche". Românul are un psihic cum probabil nu au avut mulți alți sportivi în istoria țării noastre, dar trebuie spus că totul în jurul său a fost "programat" astfel încât David să devină o legendă a înotului mondial.
Într-o țară în care sportul e trecut la "și altele", iar cei mai mulți dintre cei care visează să cucerească medalii cad pradă ispitelor, considerându-se prea devreme "campioni", David Popovici este un exemplu din toate punctele de vedere. El și familia sa au înțeles că singur nu poate dărâma barierele, astfel că, în ciuda vârstei fragede, "rechinul din bazin" a avut parte de un staff de cinci stele. Are un psiholog, care îl ajută să se elibereze de presiune și să intre în "tunel" înainte de curse, are un analist video, care îi arată de fiecare dată unde poate lucra pentru a obține timpi mai buni, și, evident, are parte de îndrumare de top din partea antrenorului Adrian Rădulescu. Pentru a înțelege cât de mult s-a lucrat în spatele performanțelor uluitoare ale lui David, trebuie spus că propria sa mamă a luat cursuri anti-doping, pentru a fi sigură că "fenomenul Popovici" nu ia din greșeală vreun medicament care să îl expună.
Natație
Mesaj superb transmis de recordmanul mondial Cesar Cielo lui David Popovici
ACUM 2 ORE

Dieta lui David Popovici, unul dintre secretele care l-au făcut campion mondial

O componentă majoră a "exploziei" lui David Popovici încă de la vârsta de 16 ani (când a fost la "un vârf de unghie", cum îi place să spună, de bronzul olimpic) ține și de alimentație.
După Jocurile Olimpice de la Tokyo, David a mers la un club sportiv din Capitală unde le-a dezvăluit celor 40 de mici înotători veniți special să îl asculte câteva din secretele unui campion. Dieta a fost unul dintre subiectele abordate de Popovici, acesta explicându-le tinerilor cât de important e să ai o alimentație sănătoasă, care să îți ofere energie. Alimentele trebuie în același timp să se digere repede, astfel că lucrurile nu sunt nici pe departe foarte simple.
Astfel, potrivit scoala9.ro, care a fost la evenimentul mai sus menționat, Popovici a recunoscut că în fiecare dimineață din meniul său face parte un iaurt mare, amestecat cu banane, chiar, miere și fulgi de ovăz. Migdalele și curmalele sunt două alte alimente minune pe care David le folosește de foarte multe ori dimineața.
După antrenament, de la vârsta de 10 ani, David bea un shake: o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Uneori înlocuiește scorțișoara cu o lingură de cacao, pentru mai multă energie. Popovici nu mănâncă niciodată pâine albă, înlocuind-o de ani de zile cu cea integrală, iar fripturile, prăjelile sau alimentația de tip junk-food sunt aproape inexistentă în meniul său.
Evident, performanța cere sacrificii, iar Popovici a înțeles de la o vârstă fragedă acest lucru. În visul său de a deveni unul dintre cei mai mari înotători din toate timpurile, David a renunțat la o mulțime de lucruri, dar recomensele nu doar că sunt pe măsură, dar îl recomandă drept unul dintre cei mai mari sportivi din istoria României.
După titlul mondial la 200 de metri, David Popovici va reveni azi în bazinul de la Budapesta pentru a scrie o nouă filă de istorie. E mare favorit în finala de 100 de metri liber, iar specialiștii vorbesc deja despre un posibil nou record mondial.
Natație
Popovici e un fenomen! A stabilit 3 recorduri absolute în semifinala de 100 m liber de la Roma
ACUM 12 ORE
Campionate europene
David Popovici, elogiat în lumea natației, după ce a stabilit un nou record european la 100 m liber
ACUM 13 ORE