Mondialele de la Budapesta vor rămâne în istorie și pentru faptul că "fenomenul" Popovici a cucerit primele sale medalii la un CM de seniori. Mai mult decât atât, puștiul de 17 ani din București a rescris istoria natației, devenind primul înotător după 49 de ani (de la Jim Montgomery) care face dubla 100-200 liber. Asta în ciuda faptului că în istoria recentă au existat sportivi excepționali precum Popov, Phelps, Lochte sau Thorpe.
Acesta din urmă pare să fie un adevărat model pentru Popovici, jurnaliștii britanici fiind convinși că românul seamănă izbitor de mult din punct de vedere tehnic și tactic cu cel mai mare înotător din istoria Australiei.
"Acesta este David Popovici, noul "Thorpedo". Poate schimba fața înotului mondial", e titlul dat de The Times, care vede în faptul că Thorpe l-a premiat pe român după cursa de 200 m liber drept o predare de ștafetă.
Natație
David Popovici, "locomotiva" României la Europene. Camelia Potec a prefațat competiția de la Otopeni
ACUM 11 ORE

Englezii văd similitudini între David Popovici și Ian Thorpe

"David Popovici, puștiul de 17 ani din România a luat pe sus Campionatele Mondiale și a arătat că "imposibilul este posibil". Când Ian Thorpe, regele la 200 de metri liber în natația mondială, l-a premiat pe Popovici, am asistat la o predare de ștafetă. Thorpe îi făcuse această promisiune lui David și s-a ținut de cuvânt, într-un moment plin de încărcătură. În 1998, la 15 ani, înainte de a deveni un "nemuritor" al bazinului, australian devenea cel mai tânăr campion mondial din istorie, în proba de 400 de metri liber. Acum, toți ochii sunt ațintiți pe "noul Thorpedo", un adolescent care pare mult mai matur decât arată vârsta sa. Popovici are deja experiență la cel mai înalt nivel, și posedă aceleași calități fizice și tactice care au făcut din australian unul dintre cei mai mari înotători din istorie", notează celebra publicație din Marea Britanie.
Ian Thorpe a câștigat 5 medalii olimpice de aur, în cariera sa, fiind cel mai titrat înotător de la Antipozi, la egalitate cu Emma McKeon. Pe lângă acestea, el și-a adăugat alte 4 medalii de argint sau bronz la Jocurile Olimpice. Între 1998 și 2004, Thorpe a câștigat 11 titluri de campion mondial. A ales să se retragă la doar 24 de ani, mulți vorbind la vremea respectivă că teribilul înotător ar fi suferit de depresie.
Talentatul sportiv român a scris miercuri o nouă pagină de istorie în înotul românesc, după ce în prealabil cucerise medalia de aur şi în proba de 200 m liber, luni seara, cu timpul de 1 min 43 sec 21 sutimi, un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40 sutimi).
David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.
Natație
David Popovici, "dezbrăcat" de secrete! Ce a învățat de la Kobe Bryant și ce a făcut înainte de înot
IERI LA 07:25
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09