În 2021, David Popovici a devenit, la 16 ani, cel mai tânăr membru al delegației României la Jocurile Olimpice. Luni seara, înotătorul s-a impus la 200 de metri liber, la Budapesta, ca fiind cel mai tânăr campion mondial din istorie la această probă. Sportivul legitimat la Dinamo este noul erou național al României și este gata să se afirme și mai mult în arena internațională.
Într-un interviu acordat anul trecut pentru Eurosport, antrenorul sportivului, Adrian Rădulescu, spunea că "patru este un număr OK" în ceea ce privește totatul edițiilor de Jocuri Olimpice la care David ar putea ajunge în carieră. Asta înseamnă că în cazul în care totul merge conform planului, Popovici poate fi o referință și la JO 2032, de la Brisbane!
Campionate europene
David Popovici a plecat spre Roma! Ce a spus despre noua probă în care va concura la Europene
ACUM 6 ORE
Cu siguranță însă că atât pentru sportiv, cât și pentru staff-ul lui tot ce contează acum este proba de 100 de metri liber. Dimineață, David s-a calificat cu cel mai bun timp în semifinale și anunță deja o luptă pasionantă pentru tilul cu Caeleb Dressel, un înotător care nu a pierdut nicio finală de Campionat Mondial sau Jocuri Olimpice din 2017 și până azi. Așadar, provocarea tânărul înotător român este imensă.

De ce iubește David Popovici mai mult proba de 100 m liber

Deși a triumfat într-o manieră impresionantă la 200 de metri, proba lui favorită este de 100 de metri liber. De ce?
"Este o cursă foarte interesantă, atât în înot, cât și în atletism. Suta de metri a fost întotdeauna considerată proba regină. La înot mi se pare interesantă și frumoasă pentru că deși durează aproximativ 47 de secunde, se câștigă și se pierde la sutimi. Este o probă care necesită meticulozitate, exactitate, viteză, control. Fiecare aspect al cursei trebuie să fie analizat și calculat de la început. Este complicat, dar frumos", a motivat David Popovici pentru Eurosport.

#ETalks cu David Popovici și antrenorul Adrian Rădulescu

El deține azi și recordul mondial de juniori, cu 47.30. Cum a ajuns însă David să fie atât de bun la suta de metri?
"Prima dată, în 2018, a reușit un timp foarte bun pentru vârsta lui. Potențialul lui s-a văzut imediat, deși a continuat să înoate toate probele. De acolo a fost destul de simplu, în ce direcție mergem și cum pregătim această distanță", a răspuns Adrian Rădulescu.
A doua evoluție a lui David Popovici la 100 de metri, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, vor avea loc azi, de la ora 19:31, în a doua semifinală. Românul va fi pe culoarul 4.
Natație
Americanii, reverență în fața lui David Popovici: "E noul lider al înotului. Așteptați-vă la asta"
ACUM 15 ORE
Natație
Programul lui David Popovici la Europenele de înot, care încep în această săptămână
ACUM 17 ORE