În ciuda faptului că Bucureștiul are doar 3 bazine olimpice, David Popovici a reușit imposibilul. A refuzat orice ofertă din SUA, unde ar fi avut condiții de pregătire la cu totul alt nivel, pentru a rămâne alături de cei dragi și de echipa în care are încredere totală. Chiar și așa, dubla de la Mondiale este o adevărată minune, independent de talentul și munca lui David, dacă ne raportăm la infrastructura existentă în România.
David Popovici visează la ziua în care el și colegii lui se vor putea pregăti la nivel de top în țara noastră și aseară a împărțit cu prietenii virtuali o imagine care s-a viralizat imediat: în aceasta, celebrele fântâni din Capitală și bulevardul Unirii sunt transformate în bazine de înot.

David Popovici

Credit imagine: Eurosport

Natație
David Popovici, "locomotiva" României la Europene. Camelia Potec a prefațat competiția de la Otopeni
IERI LA 11:56
Evident, lucrurile în țara noastră nu se vor schimba peste noapte, dar Popovici a reușit să facă pentru România un lucru unic: dincolo de performanțele inegalabile atinse, a atras atenția mai mult ca niciodată către un sport care nu a fost prea mult mediatizat și în care s-a investit foarte puțin, în trecutul recent.
Ca să înțelegem exact dimensiunea performanțelor lui David, trebuie spus că România ocupă în prezent locul 8 în clasamentul pe medalii la Mondialele de natație, peste Ungaria, Germania, Suedia, Marea Britanie sau Olanda, țări cu școli extrem de puternice de natație

David Popovici, față în față cu istoria: performanța fără egal pe care o poate atinge

Din momentul în care David Popovici a oprit cronometrul la 1:43.21 în finala la 200 de metri liber și a câștigat primul titlu la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, statutul lui de posibil "viitor mare star" s-a transformat în "starul întrecerilor". Ulterior, el a devenit și regele sprintului după ce a câștigat medalia de aur la 100 m liber. În total, în 6 curse în capitala Ungariei a doborât și trei recorduri mondiale de juniori.
După evoluțiile lui David în Duna Arena, la nivel mondial nu se vorbește doar despre rezultatele lui, dar și despre potențialul vast pe care îl are și ce ar putea urma.
Fără a privi foarte departe, înotătorul român are în următoarele două luni și jumătate alte trei competiții, nu de același nivel cu Mondialele din Ungaria, dar importante atât pentru el, cât și pentru România. Urmează peste două săptămâni Europenele de juniori de la Otopeni, unde va aborda patru probe (4x100 m ștafetă, 50, 100 și 200 liber). În perioada 11 august - 21 august, românul va merge la Europeanul de seniori de la Roma, iar apoi la Mondialele de juniori de la Lima (Peru), la sfârșitul lunii august - începutul lunii septembrie.
Din acest motiv, sportivul de la Dinamo are doar o zi de odihnă după performanța de la Campionatele Mondiale Sportivul de 17 ani va relua de vineri antrenamentele, chiar în capitala Ungariei, pentru a aborda următoarele întreceri.
Câștigând toate cursele la 100 și 200, ar deține titlurile mondiale și europene de juniori și seniori în același timp, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum în istoria înotului. Anul trecut, la Campionatele Europene de juniori din capitala Italiei, Popovici s-a impus în toate probele, astfel: 50 m liber (22.22), 100 m liber (47.30) și 200 m liber (1:45.95).
Popovici s-a transformat în aceste zile dintr-o mare promisiune, într-un pretendent legitim la medalii pe cea mai mare scenă internațională.
Natație
David Popovici, "dezbrăcat" de secrete! Ce a învățat de la Kobe Bryant și ce a făcut înainte de înot
30/06/2022 LA 07:25
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09