România a obținut trei medalii la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Kazan, prin David Popovici (aur la 200 m liber) și Robert Glință (argint la 100 m spate și bronz la 50 m spate).
Delegația tricoloră s-a întors azi din Rusia și a fost întâmpinată la aeroport de ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. Cu această ocazie, oficialul a precizat căaceastă disciplină va primi un rol important în Strategia naţională pentru sport.

Înotul este şi trebuie să fie un sport important pentru România, spune ministrul sportului

Natație
David Popovici, desemnat înotătărul anului de cea mai prestigioasă publicație de natație din lume
18/11/2022 LA 14:39
"Nu am crezut că sunt emoţii şi pe partea cealaltă a baricadei, aşa că vă pot spune că am emoţii pentru aceşti copii, pentru aceşti campioni. Aşa cum am spus-o, înotul este şi trebuie să fie un sport important pentru România. Aceşti copii au reuşit să demonstreze că avem foarte multe calităţi şi posibilităţi. Vă garantez că vom face un proiect în Strategia naţională pentru sport în care înotul să primească un rol important, pentru că este una dintre federaţiile care şi-au îndeplinit obiectivele.
https://i.eurosport.com/2021/11/08/3251059.jpg
În toţi aceşti ani de derivă, ei au reuşit şi sperăm în continuare că va fi bine şi din punct de vedere politic şi atunci guvernul va sprijini sportul. Şi sportul va fi o prioritate pentru România. Pentru că Strategia naţională pentru sport înseamnă o asumare a guvernului că sportul va fi o prioritate", a declarat Eduard Novak la Aeroportul ''Henri Coandă'' din Otopeni.

Următoarele Campionate Europene în bazin scurt se vor desfășura în România, la Otopeni

Următoarea ediţie a Campionatelor Europene de înot în bazin scurt (25 de metri) se va disputa în România, în decembrie 2023.
"Vreau să îi felicit pe cei care au reuşit să mai scrie încă o filă de istorie în înotul naţional şi în înotul european, au fost nişte performanţe extraordinare, care cu siguranţă vor fi depăşite la următoarele ediţii ale campionatelor europene. Asta şi datorită faptului că următoarea ediţie a Campionatului European de seniori la înot în bazin de 25 de m va fi organizată în România, la Otopeni, în decembrie 2023. Cu siguranţă ei vor fi pregătiţi şi în formă şi sperăm la nişte medalii mai strălucitoare şi la un număr mai mare, dar până atunci trebuie să fie sănătoşi şi să pregătească ceea ce îşi doresc", a afirmat Camelia Potec, președintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.
David Popovici a obţinut prima medalie de aur din istoria participărilor româneşti la Europenele în bazin de 25 m, după 4 medalii de argint şi 8 bronz.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres; Fotografii: Dinamo
Natație
David Popovici, sportivul român al anului 2022 în ancheta GSP. Distincție pe deplin meritată
15/11/2022 LA 21:55
Natație
David Popovici a încheiat cu stil naționalele de juniori în bazin scurt, luând aurul la 400 m liber
13/11/2022 LA 18:59