Natație

#DORdeSPORT Michael Phelps, colecționarul de medalii

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Rio 2016 Phelps

Credit imagine: Eurosport

DeIon Alexandru
31/12/2019 la 12:59 | Actualizat 24/03/2020 la 15:13

Michael Phelps este sportivul cu cele mai multe medalii olimpice din istorie. Primul deceniu al noului secol a fost cel în care a cucerit cele mai multe medalii, dar în acest al doilea deceniu, americanul și-a definitivat intrarea în istoria sportului.

28 de medalii, dintre care 23 de aur! Aceasta este cartea de vizită cu care Michael Phelps intră în istoria sportului. Niciun alt sportiv nu a reușit așa ceva!

E adevărat la aceste performanțe fabuloase obținute de înotătorul american s-au întins pe 5 Jocurile Olimpice. La fel de adevărat este că Beijing 2008 va rămâne īn istorie ca "Olimpiada Phelps" după ce americanul a reușit performanța supremă de a câștiga 8 medalii de aur. Cu toate acestea, Londra 2012 i-a asigurat lui Michael Phelps eternitatea īn galeria marilor sportivi ai planetei.

Natație

#DORdeSPORT Michael Phelps, colecționarul de medalii

24/03/2020 LA 16:16

Phelps

Credit imagine: Reuters

Idolul său, Ian Thorpe a spus că nu înțelege cum a reușit Phelps să câștige 8 medalii de aur la Beijing și apoi să strălucească și la Londra.

Phelps a intrat în istorie la Londra

2012, Jocurile Olimpice de la Londra. Phelps câștigă patru medalii de aur și două de argint. Total a ajuns la 22 de medalii și datorită prestației excelente din Anglia a reușită să depășească recordul de medalii olimpice. Fosta mare gimnastă din Rusia, Larisa Latynina a rămas pe locul secund în această ierarhie cu 18 medalii, obținute la Melbourne (1956), Roma (1960) și Tokyo (1964).

Retragerea și revenirea

După succesul de la Londra. Phelps a decis să renunțe. Americanul nu rezistat însă tentației de a reveni în bazin și la 16 ani de la prima participare, cu succes, la Jocurile Olimpice a fost din nou în blockstart la Rio.

În Brazilia, înotătorul din Baltimore a fost iarăși una dintre vedetele Jocurilor Olimpice. Phelps a câștigat încă 6 medalii, 5 de aur și 1 de argint și a intrat încă o dată în istorie. Americanul de 1.93 m a devenit primul înotător care câștigă proba de 200 m mixt la 4 Jocurile Olimpice consecutive.

Phelps și-a dorit mereu să fie un sportiv discret.

Să ajungi în top ca sportiv presupune să câștigi trofee fără probleme. Fanii nu știu cât de mult îndură un sportiv de performanță, iar eu nu fac excepție. Am avut multe probleme, dar nu am vrut să fac mare caz de ele

În afara bazinului, Phelps a avut multe derapaje. Arestat de două ori din cauza faptului că a condus sub influența alcoolului, americanul s-a revanșat prin multe acte de caritate.

Tokyo 2020, prima Olimpiada din ultimii 20 de ani fără Phelps

Americanii au pus presiune pe Phelps să se întoarcă în bazin pentru a concura la Tokyo. El are 35 de ani, dar spus că va fi în Japonia alături de cei trei copii ai săi doar pentru ai introduce în spiritul olimpic.

Nu mă mai atrage competiția și nu aș putea repeta revenirea din 2012. Voi fi pe margine alături de cei trei băieți ai mei și vom transforma Jocurile Olimpice într-un eveniment de familie.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Natație

Povestea lui Johnny Weissmuller, ”neamțul” venit din Austro-Ungaria să facă istorie pentru SUA

02/06/2020 LA 13:55
Natație

"Îmi vine să plâng". Reacția Cameliei Potec, după ce l-a auzit pe Iohannis. Intervenția ei, decisivă

29/05/2020 LA 06:49
Subiecte asemănătoare
NatațieMichael Phelps
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol