"Fenomenul" David Popovici a devenit al doilea înotător din istorie care face dubla 100-200 metri la Mondiale. O performanță fără echivalent în natația românească și, având în vedere vârsta campionului, fără egal în înotul mondial masculin.
Borna istorică setată a fost rapid salutată de Comitetul Olimpic Internațional, peste doi ani, la Paris, lui David neavând în mod normal cum să îi scape prima medalie olimpică.
"Pare că a meritat totul, David Popovici" este mesajul postat de contul de Twitter al Comitetului Internațional Olimpic, alături de două poze extrem de amuzante în care "Goliathul" natației mondiale e surprins.
Natație
David Popovici, "locomotiva" României la Europene. Camelia Potec a prefațat competiția de la Otopeni
IERI LA 11:56
În prima imagine, David pare că are dureri de cap generate de sacrificiile pe care trebuie să le facă. "Să fii nevoit să te trezești în fiecare dimineață la 4:30, pentru antrenamente", e mesajul ce însoțește fotografia.
Apoi, Popovici e surprins după afișarea rezultatului. O imagine care a fost tradusă de sursa citată astfel: "Când devii dublu campion mondial la 17 ani". "Not too bad", cum a spus Djokovic, acum câțiva ani, după un Australian Open câștigat.

Reacții după ce David Popovici a devenit campion mondial la 100 metri liber

Întreaga presă străină l-a urmărit pe cel poreclit "Racheta din România", siteurile de profil așteptând cu sufletul la gură dubla istorică a sportivului nostru.
"David Popovici a câștigat un adevărat thriller", titrează swimmingworldmagazine.com.
"Campionatele Mondiale au continuat să fie excepționale pentru David Popovici, dar în finala de miercuri, de la 100 metri, a avut de dat o bătălie foarte grea. Copilul minune român a urcat în ultimii 50 de metri spre titlul mondial, impunându-se într-o cursă în care primii 3 clasați au fost despărțiți de doar 13 sutimi de secundă", mai scrie sursa citată, care apoi mai punctează: "Popovici și-a semnalat deja ascensiunea câștigând titlul la 200 metri liber, la Budapesta. Cu două recorduri mondiale de juniori în dreptul numelui său, românul voia să vadă dacă poate doborî recordul mondial de seniori la 100 metri. Azi, recordul lui Cesar Filho a rezistat, deși Popovici înotase în semifinale 47,13".
David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.
Natație
David Popovici, "dezbrăcat" de secrete! Ce a învățat de la Kobe Bryant și ce a făcut înainte de înot
30/06/2022 LA 07:25
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09