David Popovici a repus România pe harta lumii, în înot, cele două medalii de aur cucerite - la 100 m liber și 200 m liber - poziționându-ne acum drept a 3-a cea mai medaliată țară din Europa.
Ecourile bornelor incredibile setate de Popovici au depășit cu mult hotarele țării noastre, toată presa de specialitate din Anglia, Australia, SUA sau Franța vorbind la superlativ despre "fenomenul" Popovici.
Una dintre cele mai mari sportive din istoria României, Nadia Comăneci, a avut la rândul ei un mesaj de felicitare pentru puștiul din București. Extrem de emoționată, "Zeița" de la Montreal a vorbit la superlativ despre David, dar și despre toți cei din echipa sa, care au făcut posibil aceste rezultate fără precedent.
Natație
David Popovici, "locomotiva" României la Europene. Camelia Potec a prefațat competiția de la Otopeni
ACUM 8 ORE
"Cu ani în urmă am avut deosebita plăcere de a participa la un concurs de natație, la București. Câștigătorul? Nu altul decât micuțul David Popovici. Felicitări, David - ție, antrenorilor, părinților și Federației - pentru rezultatul fabulos de la Campionatele Mondiale de Natație. După ani de muncă, disciplină și reziliență - e un merit al unei echipe întregi care a fost și este alături de tine. Succes în continuare, să fii o inspirație pentru generația de astăzi. Cu siguranță ne vedem la Paris 2024", a fost mesajul "Zeiție" de la Montreal pentru Popovici.
Insta

David Popovici e așteptat să strălucescă la Jocurile Olimpice de la Paris

Adolescentul român le-a atras atenția tuturor încă de acum un an, când, la Jocurile Olimpice, ar fi câștigat bronzul "dacă nu mi-aș fi ros unghiile cu o seară înainte", așa cum îi place lui Popovici să glumească. Atunci, britanicii Dean și Scott ocupau primele două locuri la proba de 200 m liber de la Tokyo, dar între timp David nu doar că a recuperat decalajul existent, dar e într-o ligă proprie. O recunosc chiar britanicii, care se așteaptă ca Popovici să rescrie istoria natației la Jocurile Olimpice de la Paris, de peste doi ani.
"La Jocurile Olimpice de la Tokyo, David Popovici a terminat pe 4 în proba de 200 metri liber, la doar 2 miimi de secundă de medalie și în urma britanicilor Dean și Duncan Scott, care au făcut dubla aur-argint. După mai puțin de un an, Popovici înoată cu o secundă mai repede decât Dean și Scott. Până când va ieși din adolescență, pe român îl așteaptă JO de la Paris, din 2024, și e de așteptat ca până atunci să ducă stilul liber al înotului masculin la noi dimensiuni. Chiar și recordurile la 100 m și 200 m ale lui Cesar Cielo și Paul Biedermann (46:91, respectiv 1:42.00), făcut în timpul costumelor de viteză, nu mai sunt în siguranță", notează prestigiosul The Times.
Talentatul sportiv român a scris miercuri o nouă pagină de istorie în înotul românesc, după ce în prealabil cucerise medalia de aur şi în proba de 200 m liber, luni seara, cu timpul de 1 min 43 sec 21 sutimi, un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40 sutimi).
David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.
Natație
David Popovici, "dezbrăcat" de secrete! Ce a învățat de la Kobe Bryant și ce a făcut înainte de înot
IERI LA 07:25
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09