David Popovici (17 ani) se află pe ultima sută de metri a pregătirilor înaintea participării la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, care vor debuta pe 18 iunie. Adrian Rădulescu, antrenorul înotătorului, a anunțat că sportivul va lua startul la aceste întreceri în probele de 100 și 200 m liber.
David Popovici a participat săptămâna trecută la Cupa României de la Târgovişte, ultima sa competiţie oficială dinaintea Mondialelor, şi s-a impus fără probleme în finalele de la 100 m liber (48.21), respectiv 200 m liber (1:45.78).
''Având în vedere că era o competiţie din programul lui de pregătire, cursele lui au fost în regulă. Acum vom vedea cum se va descurca în următoarele două săptămâni, să fie cât mai rapid la aceste Mondiale şi suntem destul de nerăbdători să ajungem acolo. El va concura în probele de 100 şi 200 m liber. Ne dorim să fie cât mai competitiv, să fim în finală şi acolo să încercăm să obţinem cât mai mult. Odată ce eşti în finală, nu cred că îţi propui altceva decât o medalie'', a declarat Andrei Rădulescu pentru Agerpres.
Natație
David Popovici, "locomotiva" României la Europene. Camelia Potec a prefațat competiția de la Otopeni
IERI LA 11:56
Antrenorul a reamintit că de capitala ungară se leagă lansarea lui Popovici spre consacrare internaţională: ''La Budapesta, el a început povestea de anul trecut, acolo au fost Europenele de seniori, acolo şi-a îndeplinit David baremul la 100 m liber şi s-a calificat la Jocurile Olimpice. E un bazin pe care îl cunoaşte, în care se simte foarte bine, un bazin cu o atmosferă foarte deosebită, în care toţi sportivii se simt foarte bine. E un loc primitor pentru sportivi, organizatori profesionişti în adevăratul sens al cuvântului, totul este la dispoziţia sportivilor, ei apreciază lucrul ăsta şi asta se vede în competiţie''.
După performanţele lui de la Tokyo, locul 4 la 200 m liber şi locul 7 la 100 m liber, David Popovici trebuie să se ridice la înălţime la fiecare competiţie majoră şi acest statut implică o anumită presiune.
''David este un sportiv în continuă dezvoltare, al cărui organism se dezvoltă, dar acum rămâne de văzut dacă reuşeşte să transpună lucrurile astea şi în performanţele dintr-o competiţie. El a mai spus lucrul ăsta, dacă era să ne luăm după aşteptările celor din jur, poate nu am fi visat să ne calificăm la Jocurile Olimpice, nu am fi visat să fim în finalele olimpice. Noi avem propriile noastre aspiraţii, ca să spun aşa, şi încercăm să ne ţinem de ele'', a spus antrenorul de la CS Dinamo.

David Popovici are un program cu patru competiții în această vară

Rădulescu a confirmat că David Popovici va concura la toate marile evenimente ale acestei veri, începând cu Mondialele de seniori de la Budapesta (18 iunie-3 iulie) şi Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), până la Campionatele Europene acvatice de la Roma (11-17 august) şi Mondialele de juniori de la Lima (Peru), în perioada 30 august-4 septembrie.
''Da, va merge la toate patru şi avem obiective pentru toate competiţiile. Vom dori să ne descurcăm cât mai bine în competiţiile de seniori, iar în secundar la competiţiile de juniori, dar nici pe acestea nu le vom trata cu lejeritate. Cred că avem o obligaţie morală de a fi într-o formă cât se poate de bună la Europenele care se desfăşoară acasă la noi. Ne dorim să aducem cât mai multe medalii, nu neapărat la individual, cât în special alături de ştafetele României. Ne dorim ca oricine vine la competiţie din postura de spectator să fie alături de noi şi să se bucure de rezultatele României. Este o generaţie talentată şi cu potenţial real. Iar la Mondialele de juniori, este un titlu pe care vrei să-l treci acolo în istoricul tău de sportiv, mai ales când ai primul timp din istorie la o probă (100 m liber - n.r.), atunci vrei să-ţi asiguri şi această titulatură de campion mondial de juniori'', a mai precizat Andrei Rădulescu pentru sursa citată.
Natație
David Popovici, "dezbrăcat" de secrete! Ce a învățat de la Kobe Bryant și ce a făcut înainte de înot
30/06/2022 LA 07:25
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09