În acest moment, o mare parte dintre reflectoare sunt ațintite asupra lui David Popovici. Pentru că la doar 16 ani reprezintă un fenomen al natației românești și s-a descurcat remarcabil inclusiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În finala probei de natație 200 m liber de la JO, Popovici a terminat pe locul 4 și s-a aflat la doar 2 sutimi de secundă de o posibilă medalie de bronz.
În cadrul calificărilor de la 100 metri liber, David Popovici a fost al 4-lea în seria a 9-a, cu 48,03 secunde. S-a calificat fără probleme în penultimul act al competiției de la Tokyo, cu al 8-lea timp, dar mulți sunt îngrijorați de timpul obținut.

Ce a declarat David Popovici după calificarea în semifinale la 100m liber, de la Jocurile Olimpice

Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01
Tânărul înotător se bucură total de ceea ce a realizat până acum și se arată încrezător în propriile forțe, că va face o figură frumoasă în continuare. Imediat după calificarea din semifinale, Popovici a vorbit cu Gazeta Sporturilor.
- David, cum e să înoți din nou într-o cursă olimpică, la doar 9 ore după ce ai ratat o medalie. Ți-a fost greu?
- Nu a fost cea mai ușoară cursă, seria asta de după finala de la 200 de metri, dar e ceva cu care trebuie să mă obișnuiesc, ceva cu care tot o să mă confrunt. Probele sunt mai dese, una lângă alta. A fost interesant, am reușit exact ce mi-am propus, să mă calific în semifinale.
- E un alt nivel la seniori, mai ales la Jocurile Olimpice, mai poți?
- Trebuie să mă obișnuiesc. Mi-am ales să o iau pe drumul ăsta și trebuie să fac toate aceste sacrificii. Să înot în aceeași zi două probe.
- S-a înotat tare pentru serii?
- Nu s-a înotat atât de tare, nici eu nu am înotat tare. Unii s-au apropiat de timpul lor cu 70 de sutimi.
- Nu a bătut nimeni recordul tău de la juniori, de la Roma!
- Nu încă, dar poate îl bat chiar eu în zilele următoare. Cine știe?
- Ai scos un timp mai bun decât de la Europenele de seniori din 2020, chiar și așa obosit cum ai fost acum!
- Știu să înot mai repede. Sunt făcut să înot mai repede, dar pentru azi e de ajuns.
- Ce ai făcut după finala de dimineață? Ai putut să dormi?
- Am dormit o oră, mai mult am ațipit, am stat întins. Imediat după cursă am înotat vreo o mie de metri, am fost la antidoping, am făcut pipi într-un borcănel, după aceea am ajuns în sat, am mâncat și am ațipit.
- Puține ore de refacere, iar, și vine o altă cursă, mai grea și mai intensă.
- Atât timp cât e un pic de somn, odihnă de calitate, fără prea mult telefon, mâncare bună, e cu totul o altă zi, ai bateriile încărcate din nou.
- Ce obiectiv ți-ai propus la o sută de metri?
- Același obiectiv ca și la 200 de metri, să fac cât de bine pot eu! Să mă bucur de curse.

Marele Caeleb Dressel, laude pentru David Popovici

După performanțele realizate în ultima perioadă și mai ales în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Popovici a intrat și în atenția marelui înotător Caeleb Dressel.
Americanul Caeleb Dressel, multiplu campion mondial și olimpic, s-a declarat uimit de-a dreptul de reușita puștiului de 16 ani din România: "Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă. Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă", a transmis Dressel la o conferință de presă înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Cursa lui David Popovici, din semifinalele de la Jocurile Olimpice, va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, miercuri de la ora 04:30!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50