Poreclit deja de jurnaliștii străini "Racheta din România", după Campionatele Europene de juniori de la Roma, acolo unde a câștigat toate cele 3 probe în care a participat (50 metri, 100 metri și 200 metri liber), David Popovici a dat măsura talentului său și la Tokyo.
Deși e proba unde se simte cel mai puțin confortabil, David a reușit să ajungă în finala de la 200 de metri, acolo unde va lupta marți dimineață pentru o medalie. Un astfel de obiectiv pare îndepărtat, dacă ne raportăm la timpii din semifinale, dar Popovici are un potențial nelimitat și toți așteptăm o nouă minune, după aurul olimpic obținut la de Camelia Potec la Atena, la 200 de metri liber, unde de asemenea nu era considerată "specialistă".

Jocurile Olimpice | Popovici, viitorul înotului mondial

Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01
"Mișcarea tinerilor în înotul mondial", e titlul dat de swimmingworldmagazine.com, care analizează ce s-a întâmplat în proba de 200 de metri liber, acolo unde Sunwoo Hwang și David Popovici au impresionat.
Sud-coreeanul are 18 ani, în timp ce românul are doar 16, dar ambii vor evolua în ultimul act al probei de 200 de metri, în ciuda vârstei fragede. Asiaticul a avut chiar cel mai bun timp din serii, 1:44:62 de secunde.
"În ultimele câteva săptămâni și, din motive întemeiate, s-au scris multe despre talentul tânărului în creștere, David Popovici. La recentele Campionate Europene de juniori, tânărul de 16 ani a fost senzațional, adunând 3 medalii de aur și reușind timpi spectaculoși. La Tokyo, Popovici, o stea în devenire, s-a trezit într-o altă companie, dar a fost din nou un "fulger" în bazin, arătând că performanțele sale nu au vreo legătură cu vârsta pe care o are", mai notează sursa citată.
Popovici s-a clasat pe doi în prima semifinală și, deși a mers în finală cu al 7-lea timp, nu putem spune că a avut mari emoții. În măsura în care cursa de mâine va fi una tactică, Popovici poate surprinde. El a plecat atât în serii, cât și în penultimul act excelent, asta și pentru că se descurcă perfect pe prima sută a probei.
Semifinala lui David Popovici, la Tokyo

David Popovici este în finala de la 200 metri liber, după o nouă cursă de vis

Popovici va evolua marți dimineață în finală, în direct la Eurosport 1, de la ora 4:43. Ultimul act în care va evolua Glință e programat la 15 minute distanță, chiar înainte de ora 5:00.
Jocurile Olimpice de la Tokyo desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50