La doar 19 ani, la Rio, Dressel câștiga două medalii de aur și, în contextul în care "glonțul din Baltimore", Michael Phelps, urma să se retragă, toți l-au văzut pe Caeleb un urmaș al celui mai titrat sportiv din istorie. Mai ales că disciplina favorită a lui Dressel, ca și în cazul lui Phelps, era cea de fluture.
Ca atare, presiunea e uriașă pe yankeu la Tokyo, dar acesta a reușit să îi facă față cu brio. După un prim aur la ștafetă, americaul și-a confirmat statutul de favorit și la 100 metri liber, unde a terminat pe 1 (probă în care Popovici s-a clasat pe locul 7).
"Aceste momente nu seamănă cu nimic din ce am știut până acum. Există foarte multă presiune asupra mea, dar nu e nimic în neregulă cu asta. Lucrurile devin complicate când presiunea se transformă în stres, dar nu a fost cazul. Știam că toți ochii sunt îndreptați asupra mea, așa că această victorie înseamnă enorm", a spus Dressel, potrivit eurosport.fr.
Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01

Jocurile Olimpice: Dressel, despre rivalitatea cu Chalmers

Australia are o prestație impresionantă la Tokyo, fiind la mare luptă cu SUA în clasamentul pe medalii, iar Kyle Chalmers, reprezentantul de la Antipozi în probele de sprint, i-a dat mare bătaie de cap lui Dressel. Acesta din urmă a vorbit despre rivalitatea care se creionează în înotul mondial, dar a spus că niciodată nu se va ghida după ce fac rivalii, căutând să își facă propria cursă.
"Este atât de minunat să înot împotriva lui Kyle; de fiecare dată când ne descurcăm foarte bine, ne motivăm unul pe altul să avem rezultate mai bune. Este foarte interesant să ne urmărească spectatorii, dar azi nu m-am gândit la asta. Am avut planul meu și m-am ținut de el", a mai spus marele înotător american.
47.02 a fost timpul lui Dressel în finala de la 100 metri liber, cel mai bun timp în istoria Jocurilor Olimpice.
David Popovici nu și-a încheiat parcursul la Jocurile Olimpice. Mâine, la ora 13:00, el va intra în calificări la 50 de metri liber.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50