De curând, la Europenele de juniori, David Popovici a stabilit cea mai bună performanță a anului, chiar și pentru seniori (47,30 secunde), astfel că i-a uimit în special pe giganții care au dominat în ultimii ani natația, atrăgându-le atenția unor sportivi ca Dressel sau Kolesnikov, care au reacționat văzându-l pe Popovici simțindu-se excelent în apă.
Americanul Caeleb Dressel, multiplu campion mondial și olimpic, s-a declarat uimit de-a dreptul de reușita puștiului de 16 ani din România, care atrage atenția și la Jocurile Olimpice de la Tokyo: "Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă. Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă", a transmis Dressel la o conferință de presă înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo.

David Popovici, fenomenul din natație, uimește pe toată lumea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Natație
Robert Glință și David Popovici, desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2021 de către FRNPM
27/04/2022 LA 15:29
În plus, rusul Kliment Kolesnikov (47,31 în 2021), a avut o postare sugestivă pe Instagram și a transmiscă înțelege mesajul lui David Popovici, dând de înțeles că îl percepe pe puștiul din România drept un pericol. "Ok, ok, am înțeles!", a scris el pe rețelele de socializare.
https://i.eurosport.com/2021/07/26/3182959.png
Popovici s-a clasat pe doi în prima semifinală și, deși a mers în finală cu al 7-lea timp, nu putem spune că a avut mari emoții. În măsura în care cursa de mâine va fi una tactică, Popovici poate surprinde. El a plecat atât în serii, cât și în penultimul act excelent, asta și pentru că se descurcă perfect pe prima sută a probei.
Pentru înotul românesc, simpla prezență a lui Popovici în finală e o performanță uluitoare, dar sportivul, la fel ca Robert Glință, calificat în finala de 100 de metri spate, are destule atuuri pentru a își depăși condiția. Popovici va evolua marți dimineață în finală, în direct la Eurosport 1, de la ora 4:43. Ultimul act în care va evolua Glință e programat la 15 minute distanță, chiar înainte de ora 5:00.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Natație
David Popovici i-a ajutat pe sportivii ucraineni! Dezvăluiri despre situația provocată de război
20/04/2022 LA 08:49
Natație
David Popovici a făcut legea la campionatul național în bazin de 50 de metri
27/03/2022 LA 06:55