David Popovici a ratat podiumul probei de 200 de metri liber la doar două sutimi de secundă, clasându-se pe locul 4. Deși nu s-a concretizat cu o medalie, performanța românului este uriașă. Înotătorul de doar 16 ani a stabilit, prin rezultatul din finală, un nou record mondial la juniori, înregistrând totodată cel mai bun timp al său pe distanța de 200 de metri: un minut, 44 de secunde și 68 de sutimi.
După finală, David Popovici a glumit pe seama diferenței dintre el și sportivul clasat pe locul 3, Fernando Scheffer, spunând că medalia a fost câștigată de brazilian datorită unei unghii un pic mai lungi.
"Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei, dar nu contează asta. Am venit aici setat să fac cât de bine pot eu, am și reușit. Și nu aș putea să fiu mai satisfăcut. Aștept să văd ce o să-mi reproșeze antrenorul, eu nu pot decât să mă bucur și o să se bucure și el, sunt sigur.
Natație
Robert Glință și David Popovici, desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2021 de către FRNPM
27/04/2022 LA 15:29
Scopul meu inițial nu a fost să iau medalie, a fost câștig cât de multă experiență se poate, să le pot arăta tuturor la ce nivel pot să aduc crawl-ul. Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câștigat locul 4.
Cred că m-am descurcat foarte bine, am reușit tot ce mi-am propus, puteam să plec mai tare acolo, să fac întoarcerea mai nu știu cum, chestii de înotător, dar sunt sigur că mi-am construit cursa aproape perfect. Pe ultima lungime, știam că nu e nimeni mai bun decât mine, așa că am făcut tot ce aveam de făcut și am dovedit ce aveam de dovedit, în primul rând mie!

"Mi-am câștigat dreptul să fiu una dintre bestii!"

A fost o încălzire un pic mai lungă și cam grea, proba de 200 m, dar acum sunt gata să mă concentrez pe următoarele probe. Eu mă aștept la un rezultat cel puțin la fel de bun. Nu am simțit presiune la 200 m și nu o s-o las să mă afecteze, pentru că ea există totuși, nici la 100 m. Pentru că deși sunt niște bestii ale înotului cele cu care mă întrec, mi-am câștigat dreptul să fiu lângă ei și să fiu una dintre bestii", a declarat David Popovici, potrivit Agerpres.

David Popovici, cursă uriașă în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice

Astăzi, înotătorul român în vârstă de 16 ani va concura în calificările probei de 100 de metri liber, programate începând cu ora 13:20 și care vor fi transmise în direct pe Eurosport.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Natație
David Popovici i-a ajutat pe sportivii ucraineni! Dezvăluiri despre situația provocată de război
20/04/2022 LA 08:49
Natație
David Popovici a făcut legea la campionatul național în bazin de 50 de metri
27/03/2022 LA 06:55