Prima reuniune cu medalii la înot, în Tokyo Aquatics Centre, a fost la superlativ. A fost doborât un prim record mondial, s-a produs și o uriașă surpriză, în timp ce americanii și-au intrat în mână, după o primă zi fără medalii la Jocurile Olimpice.
La primele ore ale dimineții au fost programate primele patru finale la înot, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
Americanii au început tare la 400 de metri mixt și au ocupat primele două locuri prin Chase Kalisz și Jay Litherland. Pe podium a mai urcat Brendon Smith din Australia. Kalisz a înotat în 4:09.42.
Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01

Ahmed Hafnaoui (Tunisia), eroul zilei la înot

A urmat apoi întrecerea masculină de 400 de metri, cea care avea să se încheie și cu o surpriză uriașă.
Titlul olimpic a fost cucerit de tunisianul Ahmed Hafnaoui (Tunisia), un tânăr de 18 ani, fără a fi nici campion al Africii. El a câștigat cursa concurând pe culoarul 8. Pe locurile următoare s-au situat Jack McLoughlin (Australia) și Kieran Smith (SUA). "Are doar 18 ani, este evident nou în bloc-start și ce cursă a fost asta. Dovedește că dacă ai un culoar, ai o șansă. Apa este apă la sfârșitul zilei", a declarat Rebecca Adlington, dublă campioană olimpică la BBC. Ahmed Hafnaoui a terminat cursa în 3:43.36.

Jocurile Olimpice: Ahmed Hafnaoui a câștigat aurul la natație

Prima finală feminină a fost la 400 de metri mixt și-a făcut fericiți pe japonezi. Yui Ohashi a stabilit cel mai bun timp al finalei (4:32.08), devansându-le pe reprezentantele Statelor Unite, Emma Weyant și Hali Flickinger.

Jocurile Olimpice: Yui Ohashi a câștigat aurul la natație

Ultima finală a zilei s-a încheiat și cu primul record mondial de la Tokyo, la înot. Australia a făcut o cursă excepțională, noul reper în această probă fiind 3:29.69. Canada și Statele Unite au completat podiumul.

Jocurile Olimpice: Australia a câștigat finala la natație 4x100m liber feminin

Statele Unite a început să conteze cu adevărat la Tokyo 2020, după ce a adunat dintr-o singure reuniune nu mai puțin de 6 medalii, numai una însă de aur.
Tot azi, în sesiunea de seară, intră în scenă și înotătorii români
David Popovici va concura în seria a doua de calificări de la proba de 200 de metri liber, începând de la ora 13:20. Ulterior, de la 13:58 va intra în bazin Daniel Martin, în seria a patra de calificări a probei de 100 de metri spate, în care este calificat și Robert Glință. El va încerca să obțină calificarea în semifinale din seria a șasea, programată de la ora 14:03.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50