Reuniunea de azi de la înot, în care au fost programate nu mai puțin de 5 finale, a fost captivantă de la început și până la sfârșit. A început cu un titlu olimpic al lui Robert Finke la 800 de metri liber, mai puțin așteptat, și s-a încheiat cu un record mondial la 4x200 de metri liber feminin, setat de China.
Bineînțeles, cel mai așteptat eveniment al zilei a fost finala la 100 de metri liber, probă cu interes maxim și în România, prin prisma prezenței lui David Popovici la start.

Statele Unite – China, 2-2 la titluri olimpice în reuniunea de azi

Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01
Statele Unite și China au terminat ziua cu câte două medalii de aur, în timp ce Australia a completat lista titlurilor olimpice, printr-un titlu cucerit la 200 de metri bras, prin Izaac Stubblety-Cook.
Americanii au câștigat medaliile de aur la 800 de metri, respectiv 100 de metri liber, prin Robert Finke și Caeleb Dressel. Probabil că și-au făcut însă calcule pentru mai multe titluri. La 200 de metri fluture liber feminin, Yufei Zhang le-a învins pe Regan Smith și Hali Flickinger (ambele din Statele Unite). Cel mai neplăcut moment pentru SUA a fost însă în finala de 4x200 liber feminin.
După ce au terminat doar pe locul 3 la 4x100 de metri, după Australia și Canada, Katie Ledecky & Co sperau într-o revanșă la 4x200 de metri. Doar că în această cursă au dat peste o echipă a Chinei incredibilă. Specialiștii se așteptau la o nouă bătălie Australia vs SUA, dar Junxuan Yang, Muhan Tang, Yufei Zhang și Bingjie Li au stricat toate socotelile. Cele patru fete din China au înotat fenomenal pe tot parcursul probei, iar la final au spulberat recordul mondial cu 7:40.33.
SUA au venit pe 2, iar Australia s-au mulțumit cu medalia de bronz. Cursa a fost la superlativ, din moment ce întregul podium olimpic a înotat mai bine decât vechiul record mondial.

Jocurile Olimpice: China a spulberat recordul mondial la 4x200m feminin

Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50