Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Camelia Potec, mesaj emoționant înaintea finalelor în care Popovici și Glință luptă pentru medalii

Nicu Savin

Publicat 26/07/2021 la 23:02 GMT+3

Camelia Potec, campioană olimpică la 200 de metri spate în 2004 la Atena, a postat un mesaj emoționant pe pagina personală de Facebook cu numai câteva ore înaintea finalelor în care David Popovici și Robert Glință vor încerca să-i calce pe urme.

Camelia Potec

Credit imagine: Eurosport

Camelia Potec și Diana Mocanu sunt singurele reprezentante ale natației românești care au câștigat medalii de aur la Jocurile Olimpice. Diana Mocanu s-a impus în probele de 100 și 200 de metri spate la Sydney, iar Camelia Potec a câșigat medalia supremă la 200 de metri liber în 2004, la Atena.
David Popovici și Robert Glință vor încerca în această noapte pună și natația masculină pe harta de aur a olimpismului. Camelia Potec a postat un mesaj emoționant de încurajare pentru cei doi înotători, pe care l-a postat pe pagina personală de Facebook, alături de o poză cu David și Robert din urmă cu mulți ani.
"Sunt momente când generațiile se întâlnesc și puterea crește. Sunt momente de inspirație pentru performanță în formarea viitoarelor generații.
Maine, emoțiile se vor împărți în mod egal pentru un scop comun. Maine, înotul românesc va avea reprezentare la cel mai înalt nivel și sunt absolut convinsă că bucuria manifestării lor în finale va completa spectacolul pe care îl oferă înotul mondial la cea mai importantă competiție sportivă.
Succes, Robert Glință si David Popovici!", a scris fosta mare înotătoare.

David Popovici și Robert Glință vor lupta pentru medalii la Tokyo

Cel mai așteptat moment pentru români din a 4-a zi de concurs de la Jocurile Olimpice va fi sesiunea de dimineață de la natație. În cadrul acesteia vor avea loc 4 finale, iar în 2 dintre ele vom fi reprezentați.
La ora 4:43 va intra în bazin fenomenalul David Popovici, care va concura în finala de la 200 de metri liber. Sportivul de numai 16 ani care a uimit lumea natației mondiale s-a calificat în finală cu al 7-lea timp, dar într-o finală olimpică orice este posibil și speranțele la o medalie sunt intacte.
La ora 4:51, Robert Glință va înota pentru a 2-a oară în carieră într-o finală olimpică. Românul va lupta pentru o medalie în proba sa favorită, 100 de metri spate, iar faptul că s-a calificat cu ultimul act cu cel mai slab timp (53:20, fiind cu numai o sutime de secundă mai rapid decât înotătorii din spatele lui) nu înseamnă că șansele sale la o medalie nu există. Robert va evolua pe culoarul 1, iar românii nu pot să uite faptul că în 2004 Camelia Potec a câștigat medalia de au la 200 de metri liber de pe același culoar.
Cele două finale în care vor fi implicați cei doi români vor fi transmise în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Indiferent de ce va face în finala de la 200 de metri liber, David Popovici va reveni în Tokyo Aquatics Centre și în sesiunea de seară, pentru a înota în seriile probei sale favorite: 100 de metri liber. David a spulberat recordul mondial de juniori în această probă, reușind un incredibil 47:30, timp care reprezintă cea mai bună performanță în "cursa regină" din 2021, inclusiv la nivel de seniori.
David Popovici va înota în seria a 9-a (ultima), care va începe la ora 13:22 și din care va face parte și celebrul Caeleb Dressel, superstarul acestei probe, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa românului.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo