Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici a luptat admirabil cu "rechinii" la 100 de metri liber, finală încheiată cu record olimpic

Andrei Nicolae

Actualizat 29/07/2021 la 06:29 GMT+3

Sportivul român în vârstă de 16 ani a terminat pe locul 7. Titlul olimpic a fost cucerit de marele Caeleb Dressel, care a înotat în 47.02, cel mai bun timp în istoria Jocurilor Olimpice.

David Popovici

Credit imagine: facebook

În urmă cu 3-4 luni, David Popovici era încă un necunoscut pentru scena olimpică, dar azi a ajuns să concureze în finala mare a probei regine la Jocurile Olimpice. Asta la numai 2 zile distanță după un parcurs de excepție și la 200 de metri liber, încheiat cu un admirabil loc 4.
În prima probă olimpică, David Popovici a depășit toate așteptările, pentru că nu era creditat cu șanse nici pentru o calificare în semifinale. În schimb, la 100 de metri liber, românul a intrat deja în categoria celor "mari". Pe lângă ascensiunea impresionantă la 200 de metri liber, David a sosit la Tokyo și cu cel mai bun timp al anului la 100 de metri liber, stabilit la Europenele de juniori: 47.30. Unul care a fost luat în seamă de adversari, dar și de specialiști, care au început să-i ofere o atenție tot mai mare.

David Popovici a încercat să dea totul, într-o finală în care s-a înotat incredibil

Popovici a confirmat atenția care i s-a acordat și a ajuns în finala la 100 de metri, alături de toți marii "rechini", Caeleb Dressel, Kliment Kolesnikov, Kyle Chalmers și toți ceilalți care au fost la start.
David Popovici a încercat să dea totul, într-o finală în care s-a înotat incredibil, nu foarte departe de recordul mondial deținut de Cesar Cielo (46.91). Caeleb Dressel a plecat ca din pușcă și a întors primul la 50 de metri, în 22.39. David a fost al 7-lea după prima lungime de bazin, după 23.42. Pierduse deja o secundă.
În ultimii 50 de metri, Popovici a înotat la același nivel cu Dressel, cel care a și câștigat titlul olimpic (24.62 vs 24.63). Dar nu a mai progresat niciun loc. Astfel, românul a terminat pe locul 7, în 48.04. Timpul a fost sub cel realizat în semifinale, dar performanța este una incredibilă pentru un sportiv de 16 ani, care a intrat direct într-un bazin cu "rechinii.
picture

Jocurile Olimpice: Record olimpic în finala lui David Popovici la 100 metri liber la Tokyo

Cursa a fost foarte puternică, drept dovadă că Dressel a stabilit un nou record olimpic cu 47.02. Foarte aproape de el a fost și Kyle Chalmers, campionul olimpic de la Rio, cu 47.08. Medalia de bronz a fost câștigată de Kliment Kolesnikov – 47.44.
David Popovici nu și-a încheiat parcursul la Jocurile Olimpice. Mâine, la ora 13:00, el va intra în calificări la 50 de metri liber.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo