Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici, despre cursa din finala de 100 de metri liber: "Sunt mulți băieți buni și eu sunt unul dintre ei"

Bianca Dumitru

Publicat 29/07/2021 la 13:15 GMT+3

David Popovici a încheiat cursa din finala probei de 100 de metri liber pe locul 7. Românul a declarat că, deși nu a reușit o clasare pe podium, este decis să învețe cât mai multe din experiența de la Tokyo, promițându-le multe surprize fanilor săi.

David Popovici s-a calificat în semifinale la 100m liber / Sursă foto: Facebook COSR

Credit imagine: facebook

David Popovici s-a luptat în această dimineață cu "rechinii" înotului mondial în proba regină de la Jocurile Olimpice. Sportivul în vârstă de 16 ani a terminat cursa în 48 de secunde și 4 sutimi, la o secundă în spatele medaliatului cu aur, Caeleb Dressel, și s-a clasat pe locul 7.
După finală, înotătorul a spus că are multe de învățat după această experiență și că nu este supărat după ratarea podiumului, fiind conștient de concurența puternică pe care a avut-o de înfruntat. În plus, românul a promis că va obține rezultate din ce în ce mai bune în anii următori.
"M-am simțit destul de rapid, dar uite că nu mi-a ieșit. Dar nu-i nimic, învăț. Încă am de reflectat la ce am de învățat din acest turneu olimpic și o să mai am pentru că încă nu am terminat. E frumos, suntem la Jocurile Olimpice, ne bucurăm de asta. Am fost în cel mai mare spotlight posibil și asta e frumos.
O să încerc de toate, nu e ca și cum mă opresc doar la probele astea. Noi le antrenăm pe toate. Vor fi câteva surprize pe viitor.
Concurența e extrem de puternică, sunt mulți băieți buni și eu sunt unul dintre ei. Cred că o să schimb puțin modul în care se privește înotul, crawl-ul, stilul meu cel mai bun. Avem planuri mari, mărețe", a spus David Popovici, potrivit GSP.
picture

Jocurile Olimpice: Record olimpic în finala lui David Popovici la 100 metri liber la Tokyo

"O experiență cu adevărat frumoasă"

Sportivul a postat o reacție și pe contul său de Instagram, unde a notat că are tot ce îi trebuie pentru a progresa și că este motivat să dea totul în continuare și să lupte pentru a deveni din ce în ce mai bun.
"Tot ce s-a întâmplat... incredibil. Jocurile Olimpice sunt cu adevărat o experiență frumoasă și abia aștept să revăd cercurile. Toată munca depusă de mine în ultimul an este doar o prefață a ceea ce urmează. Avem nevoie doar de timp, răbdare și pasiune. Le avem pe toate trei", a fost mesajul postat de David Popovici.
Pentru David Popovici urmează, vineri, seriile de calificare ale probei de 50 de metri liber. Competiția va fi transmisă în direct de Eurosport 1 și Eurosport Player de la ora 13:00.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo