În această dimineață, David Popovici a obținut calificarea în finala probei de 100 de metri liber după o nouă cursă remarcabilă în Tokyo Aquatics Centre, încheiată în 47 de secunde și 72 de sutimi.
După semifinale, românul în vârstă de doar 16 ani a declarat că și-a dorit să-l sperie pe dublul campion olimpic Caeleb Dressel, unul dintre cei cu care se va lupta pentru o medalie joi dimineață, de la ora 5:37, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
David Popovici a vorbit și despre strategia pe care a adoptat-o în semifinală, spunând că nu știe cum va aborda finala probei de 100 de metri liber, urmând a se consulta cu antrenorul său, Adrian Rădulescu.
Natație
Michael Phelps a vorbit la superlativ despre David Popovici. "E singurul care ar putea face asta"
ACUM 36 MINUTE
"Am vrut să înot spre stânga, a fost prima dată când am încercat asta. Sunt tot felul de strategii, pe care le știm eu și antrenorul meu. El știe mai bine cum a fost cursa asta. Am vrut doar să-l sperii puțin și cred că am reușit. În finală nu știu ce strategie voi avea, trebuie să vorbesc cu antrenorul", a spus Popovici pentru TVR.

David Popovici s-a calificat în finala de la 100 metri, cu un timp ce ne dă speranțe la medalie

Dressel, impresionat de David Popovici

David Popovici a devenit una dintre vedetele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, odată cu performanțele sale din proba de 200 de metri liber. Caeleb Dressel s-a declarat uimit de talentul românului.
Americanul, multiplu campion mondial și olimpic, a recunoscut în cadrul unei conferințe de presă că puștiul de doar 16 ani din România i-a atras atenția.
"Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă. Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă", a transmis Dressel.
Cei doi înotători se vor înfrunta în finala probei de 100 de metri liber joi dimineață, de la ora 5:37, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Natație
David Popovici, la un loc cu Pele, Nadia Comăneci sau Max Verstappen! Ce au în comun
15/09/2022 LA 10:45
Natație
David Popovici, un mare campion într-o țară mică! Ce cadou îi face România la majorat
15/09/2022 LA 04:26