La o zi distanță după un senzațional loc 4 în proba de 200 de metri liber, David Popovici a izbutit să prindă a doua finală la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În condițiile în care el are doar 16 ani și concurează, teoretic, în cele mai tari curse de înot la nivel mondial.
Marți după ora prânzului în România, sportivul român a prins semifinalele cu un 48.03. Se putea și mai bine, dar nu a forțat, preferând să-și dozeze efortul pentru fazele finale. A devenit însă clar faptul că pentru a prinde finala la 100 de metri liber, proba regină, trebuia să vină cu un timp sub 48.00.
Bătălia pentru medalii este joi dimineață în România, la ora 05:37, în direct pe Eurosport 1.
Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01

David Popovici este în finala de la 200 metri liber, după o nouă cursă de vis

Jocurile Olimpice: Ce a declarat David Popovici după semifinalele de astăzi

După semifinale, românul în vârstă de doar 16 ani a declarat că și-a dorit să-l sperie pe dublul campion olimpic Caeleb Dressel, unul dintre cei cu care se va lupta pentru o medalie joi dimineață, de la ora 5:37, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
David Popovici a vorbit și despre strategia pe care a adoptat-o în semifinală, spunând că nu știe cum va aborda finala probei de 100 de metri liber, urmând a se consulta cu antrenorul său, Adrian Rădulescu.
"Am vrut să înot spre stânga, a fost prima dată când am încercat asta. Sunt tot felul de strategii, pe care le știm eu și antrenorul meu. El știe mai bine cum a fost cursa asta. Am vrut doar să-l sperii puțin și cred că am reușit. În finală nu știu ce strategie voi avea, trebuie să vorbesc cu antrenorul", a spus Popovici pentru TVR.

Jocurile Olimpice: DRESSEL, IMPRESIONAT DE DAVID POPOVICI

David Popovici a devenit una dintre vedetele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, odată cu performanțele sale din proba de 200 de metri liber. Caeleb Dressel s-a declarat uimit de talentul românului.
Americanul, multiplu campion mondial și olimpic, a recunoscut în cadrul unei conferințe de presă că puștiul de doar 16 ani din România i-a atras atenția.
"Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă. Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă", a transmis Dressel.

David Popovici, în semifinale la 100 metri liber. Prestație foarte bună pentru român

Jocurile Olimpice: Robert Glință, impresionat de David Popovici

Robert Glință, cel care a reprezentat România în finala probei de 100 de metri spate, unde s-a clasat pe locul 8, l-a lăudat pe David Popovici pentru performanța din această dimineață. Sportivul consideră că tânărul său coleg are un potențial uriaș, fiind un fenomen pentru înot la nivel mondial.
"Este uimitor ce a reușit David la vârsta de 16 ani, este o performanță pe care e greu s-o concepem la adevărata ei valoare. David nu este un fenomen doar pentru natație românească, este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial. Sper din tot sufletul că va avea cale liberă în performanță.
Este setat din plin pentru succes, are un caracter și o personalitate demne de toată admirația. Eu îl admir și îl respect și sper să aibă toată susținerea de care are nevoie, pentru a reuși să-și atingă potențialul lui adevărat, care este fabulos, uriaș", a declarat Glință, potrivit Agerpres.

JOCURILE OLIMPICE | CUM A ÎNCEPUT DAVID POPOVICI ÎNOTUL

Sunt deja 12 ani de când David Popovici practică înotul, iar de la 7 ani a început să participe în competițiile oficiale.
Inițial, a fost dus la bazin de mama sa ca urmare a unor probleme la spate, medicii recomandându-i să meargă la bazin.
A fost dragoste la prima vedere, iar acum înoată până la 14 kilometri pe zi. "Chiar și când sunt în vacanță, înot, fac asta zilnic, nu mă pot abține", mărturisea Popovici pentru ProTv, după calificarea la Tokyo. "Am doborât primul record național la 10 ani. De atunci, am devenit dependent de senzația pe care ți-o dă cel mai înalt loc de pe podium", a mai mărturisist David Popovici.
45 de recorduri naționale deține deja Popovici, la doar 16 ani, la diferite categorii de vârstă.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50