David Popovici a concurat în această dimineață în a doua sa finală olimpică. Românul în vârstă de doar 16 ani s-a luptat cu granzii înotului mondial, printre care se numără Caeleb Dressel și Kliment Kolesnikov, în finala probei de 100 de metri liber.
Popovici a încheiat cursa în 48 de secunde și 4 sutimi, la o secundă în spatele medaliatului cu aur, Dressel, și s-a clasat pe locul 7. Un rezultat foarte bun în condițiile în care în urmă cu 3-4 luni, David Popovici era încă un necunoscut, ajungând acum să participe în finala probei regine la Jocurile Olimpice. Și asta la doar două zile distanță de prima sa finală olimpică, cea de la 200 de metri liber, pe care a încheiat-o pe un admirabil loc 4, la doar două sutimi de secundă de medaliatul cu bronz.
După rezultatul din această dimineață, David Popovici a primit un mesaj de la fosta înotătoare Carmen Bunaciu. Sportiva, care a reprezentat România la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 1980 și 1984, i-a felicitat pe Popovici și pe antrenorul său, urându-le mult succes în continuare.
Natație
"David Popovici trebuie să se ferească de dobitoci!" Sfaturile primite de campionul român
30/09/2022 LA 14:48
"A fost o finală fantastică la 100 liber, locul 7 pentru David Popovici, în lupta cu mai experimentații săi adversari! Felicitări juniorului nostru și antrenorului Adrian Rădulescu. Sunteți grozavi! Multă baftă în continuare!", a fost mesajul postat de Carmen Bunaciu pe pagina sa de Facebook.

Ce urmează pentru David Popovici

David Popovici nu și-a încheiat parcursul la Jocurile Olimpice. Mâine, el va înota în seriile de calificare ale probei de 50 de metri liber. Competiția va fi transmisă în direct de Eurosport 1 și Eurosport Player de la ora 13:00.

Jocurile Olimpice: Record olimpic în finala lui David Popovici la 100 metri liber la Tokyo

Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Natație
Michael Phelps a vorbit la superlativ despre David Popovici. "E singurul care ar putea face asta"
25/09/2022 LA 16:02
Natație
David Popovici, la un loc cu Pele, Nadia Comăneci sau Max Verstappen! Ce au în comun
15/09/2022 LA 10:45