David Popovici a concurat în această dimineață în a doua sa finală olimpică. Românul în vârstă de doar 16 ani s-a luptat cu granzii înotului mondial, în proba regină, cea de 100 de metri liber. Popovici a încheiat cursa în 48 de secunde și 4 sutimi, la o secundă în spatele medaliatului cu aur, Caeleb Dressel, și s-a clasat pe locul 7.
După încheierea cursei, tânărul sportiv a postat pe contul său de Instagram un mesaj în care se arată motivat să dea totul în continuare și să lupte pentru a deveni din ce în ce mai bun.
"Tot ce s-a întâmplat... incredibil. Jocurile Olimpice sunt cu adevărat o experiență frumoasă și abia aștept să revăd cercurile. Toată munca depusă de mine în ultimul an este doar o prefață a ceea ce urmează. Avem nevoie doar de timp, răbdare și pasiune. Le avem pe toate trei", a fost mesajul postat de David Popovici.
Natație
David Popovici a ales România! De ce a refuzat puștiul minune al înotului românesc să meargă în SUA
13/10/2021 LA 13:36
https://i.eurosport.com/2021/07/29/3186340.jpg

Popovici, lăudat de o fostă campioană a României

După rezultatul înregistrat în această dimineață, tânărul înotător a fost lăudat de Carmen Bunaciu, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice din Moscova 1980 și Los Angeles 1984. Sportiva, care a reprezentat România la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 1980 și 1984, i-a felicitat pe Popovici și pe antrenorul său, urându-le mult succes în continuare.
"A fost o finală fantastică la 100 liber, locul 7 pentru David Popovici, în lupta cu mai experimentații săi adversari! Felicitări juniorului nostru și antrenorului Adrian Rădulescu. Sunteți grozavi! Multă baftă în continuare!", a fost mesajul postat de Carmen Bunaciu pe pagina sa de Facebook.

Jocurile Olimpice: Record olimpic în finala lui David Popovici la 100 metri liber la Tokyo

Mâine, pentru David Popovici urmează seriile de calificare ale probei de 50 de metri liber. Competiția va fi transmisă în direct de Eurosport 1 și Eurosport Player de la ora 13:00.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Natație
Fanii Stelei s-au înfuriat după ce David Popovici a semnat cu Dinamo! Ce mesaj au postat
28/09/2021 LA 07:51
Natație
David Popovici are amintiri cu Djokovic de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! "Mi s-a părut drăguț"
06/09/2021 LA 16:05