Cei doi înotători români care ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au calificat astăzi în semifinalele probelor la care au participat. Primul care a intrat în competiție astăzi a fost tânărul David Popovici, care și-a câștigat seria de calificare în proba de 200 de metri liber, cu timpul de 1:45:32, având astfel al patrulea timp.
De asemenea, Robert Glință s-a calificat în semifinalele probei de 100 de metri spate după ce a terminat pe locul 4 seria sa de calificare, după ce a terminat cursa în 53 de secunde și 67 de sutimi.

David Popovici: "Mâine va fi o altă cursă, încerc să înot și mai bine"

Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01
După calificarea în semifinale, înotătorul român este încrezător în abilitățile sale, dar știe că participanții din semifinale sunt înotători foarte buni și rămâne cu capul pe umeri: "În semifinale o să am parte de o serie mai agresivă, de sportivi mai bine cotați. Trebuie să rămân cu capul pe umeri și să conștientizez că mai am șanse de cel puțin o ediție de Jocuri Olimpice în care să dovedesc de ce sunt în stare. Am vrut doar să mă calific. Mâine va fi o altă zi, o altă cursă, încerc să înot și mai bine. E cum am plănuit. Aș fi mers și mai tare, puteam, dar e foarte bine așa.", a declarat acesta pentru gsp.ro.

Jocurile Olimpice: David Popovici s-a calificat în semifinala în proba de 200m liber

Robert Glință: "Merg în semifinale acumulând experiență"

Robert Glință și-a setat deja propriile obiective după calificarea în semifinalele probei de 100 de metri spate de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "Vreau să-mi dobor propriul meu timp, recordul național. Indiferent pe ce loc mă voi clasa, dacă reușesc acest lucru, voi fi mulțumit. A fost o cursă cu semnale destul de mixte. Mă bucur că am reușit să mă calific în semifinale. De acum se resetează totul. Vreau să înot mai bine și să avansez către pasul al treilea, către finală. Prima cursă, mi-e greu să spun ce a fost bine, ce a fost rău. Merg în semifinale acumulând experiență. Stau să analizez cu antrenorul meu ce e de făcut pentru semifinale, să îmbunătățim timpul, să fie unul de finală", a declarat Robert Glință pentru gsp.ro.

Jocurile Olimpice: Robert Glință a obținut calificarea în semifinalele probei de 100 de metri spate

Mâine dimineață, David Popovici și Robert Glință se vor întoarce în bazin pentru a participa în semifinalele probelor de la 200 de metri liber, respectiv 100 de metri spate. Primul care va intra în acțiune va fi David Popovici, acesta concurând în prima semifinală, programată la ora 4:37, în timp ce Robert Glință va lupta pentru un loc în finală la ora 5:31. Ambele curse ale românilor vor fi transmise în direct pe Eurosport 1.
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe Eurosport.ro.
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50