”Un sentiment incredibil și special să particip din nou într-o finală la Jocurile Olimpice. Sunt extrem de recunoscător pentru această oportunitate și pentru eforturile tuturor celor care s-au trezit devreme să ne încurajeze”, a scris Glință pe pagina sa de Facebook.
Eu mai am o singură cursă, la 200m spate pe 29 iulie, dar nu vreți să îl ratați pe legendarul David Popovici, cel care va participa la proba de 100m liber în această seară
Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01

Robert Glință, pe locul 8 în finala probei de 100 de metri spate de la Jocurile Olimpice

David Popovici a fost la două sutimi de medalia de bronz în proba de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice. Înotătorul a încheiat cursa într-un minut, 44 de secunde și 68 de sutimi, medalia de bronz fiind adjudecată de Fernando Scheffer, reprezentantul Braziliei, cu timpul de un minut, 44 de secunde și 66 de sutimi.
Deși nu s-a concretizat cu o clasare pe podium, performanța românului este uriașă. David Popovici, în vârstă de 16 ani, a stabilit, prin rezultatul din finală, un nou record mondial la juniori, înregistrând totodată cel mai bun timp al său pe distanța de 200 de metri.
Popovici va concura la proba sa preferată, 100m liber, astăzi de la 13:20 în direct pe Eurosport 1.

David Popovici, cursă uriașă în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice: DAVID POPOVICI E NOUL STAR AL ÎNOTULUI MONDIAL

Cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, la Campionatele Europene rezervate juniorilor de la Roma, David Popovici a câștigat titlul european la 100 de metri liber, stabilind un nou record mondial la juniori (47 de secunde și 30 de sutimi) care a reprezentat și cel mai bun timp al anului, inclusiv la seniori. Câteva zile mai târziu, tot înregistrând un record mondial, românul s-a calificat în semifinalele probei de 200 de metri liber.
La finalul competiției, în palmaresul său s-au adăugat patru medalii, dintre care 3 de aur (la 50, 100 și 200 de metri liber) și una de argint, în proba de ștafetă 4 x 100 de metri liber cu echipa României. În urma rezultatelor bune de la Jocurile Olimpice, Popovici, cel mai tânăr sportiv din delegația României, le-a atras atenția jurnaliștilor din toată lumea. Cei de la cotidianul spaniol AS i-au dedicat un material amplu înaintea finalei de la 200 de metri liber.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50