Noul fenomen din natație, românul de doar 16 ani David Popovici s-a calificat azi dimineață în finala probei de 100 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Popovici a încheiat pe locul patru prima semifinală, cu timpul de 47.72, prima poziție revenindu-i americanului Caeleb Dressel, cu 47.23.
Cel mai bun timp al românului este de 47.30, realizat anul acesta la Campionatul European de Juniori, unde a și câștigat titlul. Timpul reprezintă nou record mondial de juniori și până miercuri era cel mai bun timp al sezonului în proba favorită a românului. Semifinala B a fost câştigată de rusul Kliment Kolesnikov, cu timpul de 47.11. David Popovici a obținut, după cele două semifinale, al cincelea timp și va evolua în finala ce are loc joi la ora 5.37, în direct pe Eurosport.

David Popovici s-a calificat în finala de la 100 metri, cu un timp ce ne dă speranțe la medalie

Natație
David Popovici a ales România! De ce a refuzat puștiul minune al înotului românesc să meargă în SUA
13/10/2021 LA 13:36

David Popovici, întrebat la Jocurile Olimpice dacă are psiholog în echipă

David a fost întrebat la Tokyo dacă are un psiholog în echipă având în vedere că la doar 16 ani gestionează momentele tensionate atât de bine și scrie istorie alături de sportivii deja consacrați la cel mai înalt nivel. Antrenorul său, Adrian Rădulescu, a oferit imediat răspunsul: "David n-a simțit nevoia ca în echipa lui să existe și un psiholog. A considerat că nu e cazul acum să comunice pe partea asta", citat de GSP.
În proba de 100 metri liber, David Popovici deținea înaintea Jocurilor Olimpice cel mai bun timp al anului la seniori (47.30 secunde). Performanța românului a fost depășită în semifinale de rusul Kliment Kolesnikov (47.11) și de americanul Caeleb Dressel (47.23). Acesta din urmă s-a declarat impresionat de român.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Natație
Fanii Stelei s-au înfuriat după ce David Popovici a semnat cu Dinamo! Ce mesaj au postat
28/09/2021 LA 07:51
Natație
David Popovici are amintiri cu Djokovic de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! "Mi s-a părut drăguț"
06/09/2021 LA 16:05