Simpla prezență la Jocurile Olimpice este o realizare impresionantă a australianului, căruia i s-a îndepărtat o tumoare benignă de mărimea unei mingi de golf, din umărul stâng, în 2015, aceasta punându-i sub semnul întrebării întreaga carieră. Mai mult, acesta a mărturisit că în copilărie se temea de apă.
În cursa de joi, în care australianul a câștigat titlul olimpic la 200 m bras, olandezul Arno Kamminga, medaliat cu argint la 100 de metri, a condus la ultima întoarcere, având un ritm de record mondial în lupta cu finlandezul Matti Mattssonși cu Stubblety-Cook pe locul trei, la 1,2 secunde.
Tânărul australian de 22 de ani a crescut apoi ritmul pe ultimii 50 de metri, reușind să asigure țării sale a cincea medalie de aur la natație de până acum, prima la masculin.
Olympic Games
Tokyo 2020 | Înot: Caeleb Dressel, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice din această vară
11/08/2021 LA 14:01
Kamminga a fost al doilea, Mattsson al treilea, iar deținătorul recordului mondial, rusul Anton Chupkov al patrulea.
"A fost distractiv, nu?" a întrebat retoric Stubblety-Cook la televiziunea australiană Seven, citat de Reuters. "Așa mă antrenez, așa muncesc, așa concurez. Am fost doar fericit că am putut să îmi execut planul de cursă și să fac ceea ce știu să fac cel mai bine.", a mai spus australianul.

Jocurile Olimpice: Medalie pentru Australia la 200 metri bras, după 57 ani

Singurul australian care a mai câștigat proba olimpică de 200 m bras a fost Ian O'Brien, care a doborât recordul mondial, în 1964, atunci când Tokyo a găzduit pentru prima dată Jocurile Olimpice.
Printr-o coincidență ciudată, și el a fost cel mai rapid calificat pentru finală și, de asemenea, a revenit pentru a câștiga de pe locul trei la 150 de metri.
"Poți fi outsider doar o singură dată. Am avut acest lux astăzi", a declarat Stubblety-Cook, al cărui timp de 2:06,38 secunde s-a constituit într-un nou record olimpic.
"Am știut în cursă că Arno și Wilby (britanicul James Wilby, n.r.) vor ieși foarte repede, pentru că au mult mai multă viteză pe prima sută decât mine. A fost vorba doar de a avea încredere în mine, pentru a reveni și, făcând asta, evident că am cules roadele, dar a trebuit să am cu siguranță încredere în mine, în antrenor, în tot ceea ce am făcut.", a mai explicat sportivul de la Antipozi.
Anul trecut, australianul a petrecut trei luni în afara apei, antrenându-se în garajul său, pe o bicicletă statică, în timpul pandemiei.
El a dezvăluit, de asemenea, că în copilărie a avut un mare obstacol în calea unei cariere de înotător de elită.
"Am crescut ca mulți australieni învățând să înot doar pentru a mă simți în siguranță în apă ", a spus el, pentru ca poi să completeze: "Și, de fapt, obișnuiam să urăsc piscina și să urăsc apa, mă speriam de partea adâncă. Cu siguranță am depășit asta acum".
Sursa: Mediafax
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50