Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacţii dure ale polonezilor trimişi acasă de la Tokyo: "Sunt şocat! Sper că e doar un coşmar"

Cristian Mihală

Publicat 20/07/2021 la 12:54 GMT+3

Sportivii polonezi trimişi acasă după gafa fără precedent a Federaţiei îşi strigă frustrarea pe reţelele de socializare.

Alicja Tchorz, dreapta, lângă marea Katinka Hosszu, pe podiumul Europenelor în bazin scurt

Credit imagine: Eurosport

Potrivit Reuters, pe lista pentru Tokyo au fost trecuţi 23 de sportivi - toţi cei care au obţinut baremul de calificare -, dar potrivit regulilor FINA, Polonia putea alinia pentru această ediţie a Jocurilor Olimpice doar 17 înotători.
Alicja Tchorz, Bartosz Piszczorowicz, Aleksandra Polanska, Mateusz Chowaniec, Dominika Kossakowska şi Jan Holub au fost nevoiţi să părăsească Japonia, deşi abia aşteptau să participe la Jocurile Olimpice.

Alicja Tchorz, mesaj manifest, după ce a fost forţată să părăsească Jocurile Olimpice

Alicja Tchorz este şi cel mai sonor nume care a făcut cale întoarsă. În vârstă de 28 de ani, ea participase la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, iar acum spera să reuşească o performanţă care să îi încununeze cariera. Campioană europeană cu ştafeta, în proba de liber şi dublă medaliată la Mondiale, Tchorz a avut un mesaj extrem de dur la adresa Federaţiei.
"Imaginaţi-vă să vă dedicaţi 5 ani din viaţa voastră pentru a lua startul la cea mai importantă competiţie sportivă din lume - să renunţaţi la viaţa privată şi să munciţi, să sacrificaţi tot - să ajungi acolo şi totul să fie un imens flop", a scris Tchorz pe Facebook.
Şi Mateusz Chowaniec, medaliat cu bronz şi argint la Europenele de juniori de la Roma, în probele câştigate detaşat de David Popovici, şi-a făcut cunoscut punctul de vedere pe reţelele de socializare.
"Sunt şocat de ce s-a întâmplat. E o situaţie absurdă, la care nu trebuia să se ajungă vreodată. Sper că doar visez şi că urmează să mă trezesc şi să spun că a fost doar un coşmar", a scris tânărul înotător.
Siteul dedicat întotului din Polonia, SwimSwam notează că înotători au semnat deja o scrisoare deschisă prin care cer demisisa preşedintelui Federaţiei şi al întregului său staff.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Honduras - România
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo