Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

SUA şi Australia au dominat incredibil înotul la Jocurile Olimpice. Clasamentul final pe medalii

Cristian Mihală

Publicat 01/08/2021 la 08:47 GMT+3

Competiţia de nataţie de la Jocurile Olimpice s-a încheiat în această dimineaţă. SUA şi Australia au dominat de o manieră categorică concursul.

TOKYO2020_DAY9_SWIMMING_50M_MEN_FINAL

Credit imagine: Eurosport

Caeleb Dressel a devenit unul dintre marii eroi ai ediţiei de la Tokyo, dar cel mai titrat înotător de la Jocurile Olimpice nu este americanul, ci australianca Emma McKeon, care a doborât un record vechi de 69 de ani.

Marea Britanie şi Ungaria, sub aşteptări la Jocurile Olimpice

Performanţele celor doi au contribuit substanţial la zestrea de medalii pentru Statele Unite şi Australia, ţări care au instaurat o adevărată hegemonie în înot. Americanii au cucerit 11 medalii de aur, mai mult de jumătate din cât au în prezent în total, la toate sporturile (19). De partea cealaltă, ţara de la Antipozi a adunat 9 medalii de aur (20 în total la nataţie), ţinând strâns până în ultima zi în duelul pentru cele mai multe medalii de aur la înot.
Marea Britanie a fost una dintre dezamăgiri, dar, graţie fenomenalului Adam Peaty, a ajuns la 4 medalii de aur. Şi Ungaria, care s-a descurcat admirabil la ultimele ediţii de JO şi CM a evoluat sub aşteptări, Milak fiind singurul medaliat (aur şi argint la fluture - 200 şi 100 metri).
România a terminat fără medalie, dar cu multe speranţe pentru viitor. David Popovici are tot ce îi trebuie pentru a deveni unul dintre cei mai mari înotători din istorie, iar ediţia de la Tokyo îi va servi fără îndoială drept o bază solidă pentru ceea ce urmează. Românul de 16 ani a fost la doar două sutimi de bronz la 100 metri liber, proba "regină" din nataţie.
Clasamentul pe medalii la nataţie
1. SUA 11-10-9 (30)
2. Australia 9-3-8 (20)
3. Marea Britanie 4-3-1 (8)
4. China 3-2-1 (6)
5. COR 2-2-1 (5)
6. Japonia 2-1-0 (3)
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo