David Popovici a scris istorie în ultima săptămână, la Campionatele Europene de înot pentru seniori de la Roma. De altfel, românul a avut o vară incredibilă, reușind performanțe uriașe și la Mondialele de seniori de la Budapesta, dar și la Europenele de juniori de la Otopeni.
În urma tuturor acestor reușite ale lui David, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern a vorbit despre obiectivul principal pe care îl are înotătorul de doar 17 ani. Camelia Potec a dezvăluit că ținta majoră a lui Popovici este participarea la Jocurile Olimpice de vară din 2024, de la Paris.
Fosta sportivă a punctat și că, deși așteptările sunt foarte mari, trebuie să înțelegem că David nu va câștiga toate probele la care va participa, iar acest lucru este normal.
Natație
Michael Phelps a vorbit la superlativ despre David Popovici. "E singurul care ar putea face asta"
ACUM 18 ORE
"Noi am apreciat faptul că a recunoscut că este foarte obosit, mai ales că vin și Mondialele de Juniori. Așa a fost gândit planul încă din septembrie anul trecut (n.r. să participe la 4 probe la Roma), când s-a întors din vacanța după Jocurile Olimpice. În momentul de față a spus că poate continua și poate urmări planul de pregătire stabilit acum un an de zile.
Trebuie să înțelegem că nu o să câștige toate competițiile. Trebuie să-l încurajăm și să înțelegem care este obiectivul final, Jocurile Olimpice din 2024. Are lângă el o echipă foarte bună și noi încercăm să-l protejăm, ca el să se poată concrenta pe tot ce are de făcut.
Știu foarte ce înseamnă să și pierzi, nu numai să câștigi. Tocmai de asta spun că în viața unui sportiv există și locul 4. Eu am luat de 3 ori locul 4, dar nu m-am descurajat", a declarat Camelia Potec la DigiSport.
Citește și:

David Popovici, cel mai bun sportiv de la Europenele de la Roma

În ultima săptămână, David Popovici a cucerit aurul în probele de 100 și 200 de metri liber de la Campionatele Europene de înot pentru seniori de la Roma.
Mai mult, în proba "regină" a natației a reușit să stabilească un nou record mondial, cu timpul de 46,86 de secunde, în timp ce la 200 de metri liber a oprit cronometrul la 1:42,97, devenind astfel al 3-lea cel mai rapid om din istorie pe această distanță, după Paul Biedermann și Michael Phelps.
În urma performanțelor sale, care au făcut înconjurul lumii, românul în vârstă de doar 17 ani a fost desemnat cel mai bun sportiv al competiției din capitala Italiei, adunând peste 1.000 de puncte.
"Probele de înot de la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma s-au încheiat miercuri seara, 17 august 2022. Au fost șase zile magice pentru România, care a cucerit două medalii de aur prin David Popovici, tânărul și extrem de valorosul sportiv al nostru care a uimit din nou, nu doar un continent, ci și întreaga planetă!
Iar evoluțiile lui David de la Foro Italico nu puteau trece neobservate. În această seară, la finalul probelor de înot, David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine, iar Ruta Meilutyte (Lituania) a fost desemnată cea mai bună sportivă în probele feminin.
Clasamentul a fost realizat pe baza unui punctaj, în urma celor mai bune performanțe din competiție. La masculin, David a totalizat 1.003 puncte, pentru timpul din finala de 100 m liber (46,86 secunde – nou record mondial de seniori) și a fost urmat în clasament de Mykhaylo Romanchuk (Ucraina) – 982 de puncte şi de Thomas Ceccon (Italia) – 979 de puncte.
La feminin, Ruta Meilutyte a totalizat 985 de puncte. Felicitări, David! Hai România!", au anunțat oficialii Federației Române de Natație și Pentatlon Modern pe pagina de Facebook a forului.
Natație
David Popovici, la un loc cu Pele, Nadia Comăneci sau Max Verstappen! Ce au în comun
15/09/2022 LA 10:45
Natație
David Popovici, un mare campion într-o țară mică! Ce cadou îi face România la majorat
15/09/2022 LA 04:26